0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsvarsminister: Vi står lige ved siden af dem, der måtte opleve krænkelser

Forsvarsministeren og forsvarschefen går sammen om fem initiativer mod krænkende adfærd, men afviser en større undersøgelse af feltet.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Forsvarschef, Bjørn Bisserup, og Forsvarsminister, Trine Bramsen, står sammen mod krænkende adfærd i forsvaret. Det sker i kølvandet på et 2019, hvor seksuelle krænkelser i forsvaret igen og igen har sat dagsorden.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når forsvarsministeren og forsvarschefen går sammen imod krænkende adfærd, er det blandt andet for at sende et signal om, at den øverste ledelse ikke tolererer den slags i forsvaret. De vil med fem nye initiativer sætte krænkelser på dagsordenen og arbejde på at blive en organisation, der er et trygt sted for alle. Også for kvinder.

Styrket indsats i ledelsen, en hotline, uddannelse af værnepligtige, en bisidderordning og konsekvenser for dem, der krænker. Det er de fem punkter, forsvarsminister Trine Bramsen (S) og forsvarschef Bjørn Bisserup er gået sammen om og vil have indfaset hurtigst muligt.

Initiativerne søsættes, efter at det tidligere på måneden kom frem, at antallet af sager om seksuelle overgreb mod kvinder i forsvaret er stigende. En gennemgang af Auditørkorpsets sager for de seneste fem år, som Berlingske fik aktindsigt i, viste, at antallet af sager i 2014 var nede på 1, mens det i 2018 lå på 11. Overgrebene spændte over alt fra groft krænkende udtalelser til fysiske overgreb.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce