Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Støttepartier efter skrotning af Lindholm-plan: Sund fornuft

At stoppe planerne om et udrejsecenter på Lindholm har været et kardinalpunkt for Radikale Venstre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det meget omtalte planlagte udrejsecenter på Lindholm bliver ikke til noget. Det slår udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fast torsdag eftermiddag. Og det bringer glæde hos støttepartierne.

For Radikale Venstre har skrotningen af planerne været et afgørende punkt i valgkampen og støtten til den socialdemokratiske regering.

»Det er sund fornuft og det er også, hvad vi havde regnet med. Jeg er glad for, at Mattias Tesfaye har erkendt, at det er spild af penge. Så selvfølgeligt er det slut med Lindholm som en ø, der skal huse mennesker.

»Nu kan vi bruge pengene på gode ting. Forebyggelse af kriminalitet og integration for eksempel, siger politisk ordfører for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen.

Mattias Tesfaye skriver om lukningen, at et udrejsecenter på Lindholm vil være uforholdsmæssigt dyrt. Og det er man enig i hos SF.

»Det er en kæmpe sejr for den sunde fornuft. SF har okset for at få skrottet det her pengespild, så det er dejligt at se, at ministeren lytter.

»Hele det her med, at det absolut skulle foregå på en ø, det var jo ren symbolpolitik, der kunne have kostet de danske skatteydere hundredvis af millioner kroner, skriver SF's udlændingeordfører, Carl Valentin, i en kommentar.

Enhedslistens Rosa Lund, udlændinge- og integrationsordfører, skriver på Twitter:

»Så bliver forståelsespapiret til virkelighed! Lindholm droppes, og ministeren har også lagt mærke til, at det er pissedyr symbolpolitik.

Både SF og Radikale Venstre siger, at der stadig er brug for at få kigget på, hvor udviste, kriminelle udlændinge skal bo og opholde sig.

»Vi synes heller ikke, at alle skal sidde på Kærshovedgård. For det er også utrygt.

»Vores bud er, at når familierne kommer ud af Sjælsmark, så kunne der blive plads der til nogen. Det vil være oplagt. Men der er også andre tomme centre, der kan bruges, siger Sofie Carsten Nielsen fortsætter:

»Der er meget symbolpolitik endnu, der skal fjernes. Men dette her var dog det mest hovedrystende eksempel på 'gak-gak'-politik, der blev vedtaget, fordi Dansk Folkeparti ville have et symbol på en øde ø.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden