0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sommerhuset har to pools, seks soveværelser, tennisbane og en kælder fyldt med de bedste franske vine: To rigmænd har suget milliarder ud af statskassen

To amerikanere stod for en tredjedel af den påståede milliardsvindel med dansk udbytteskat. Nu trækkes de frem i lyset.

Ejendomsmæglerfirmaet Out East
Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Out East
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vinkælderen oser af luksus og overflod. Træreoler i begge sider af rummet er proppet fra gulv til loft med de karakteristiske lyse trækasser fra Frankrigs bedste vindistrikter, 12 flasker i hver kasse. Her er Mouton Rotschild 1998, som sælges for omkring 2.100 kroner for en enkelt flaske. Haut-Brion 1998 til omkring 4.000 kroner pr. flaske er også på lager i kassevis.

Vi er i et sommerhus på en af verdens dyreste adresser: The Hamptons på Long Island ud for New York. Sommerhuset tilhører Matthew Stein.

Han er 52 år, tidligere skatterådgiver hos det internationale revisions- og konsulentfirma KPMG i New York, og nu viser det sig, at han også er en af bagmændene i den danske skandale om udbytteskat, som ifølge myndighederne handler om svindel for mindst 12,7 milliarder kroner.

Sammen med sin partner Jerome Lhote, også tidligere skatterådgiver hos KPMG, står Matthew Stein for en tredjedel, mere end 4,1 milliarder kroner, af den samlede udbyttesag. Det afslører fortrolige dokumenter og en omfattende research, som Politiken har gennemført i samarbejde med TV 2, Süddeutsche Zeitung og det belgiske ugemagasin Knack.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere