0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Petra og Carolin har stiftet grim, grøn redningstjeneste

Firmaet Grim sælger kasser med skæve, grimme, skrammede, for store og for små grøntsager – der ofte ville ende som kompost, fordi landmændene ikke kan slippe af med dem.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark

I et lagerlokale i Københavns Nordvestkvarter står kasse efter kasse med butternutsquash, en slags græskar, der er hvidt og vaseformet, og som er blevet populært herhjemme de senere år. Der er 900 kilo i alt.

Der er skrammer på butternutsquashenes skind, ikke noget, der betyder noget for spisekvaliteten eller holdbarheden, for græskar er tykskindede. Det er ren kosmetik. Men det gør dem usælgelige.

»Landmanden forsøgte ikke engang at sælge dem til et af supermarkederne. Det kan ikke lade sig gøre, for supermarkederne vil kun have de perfekte eksemplarer«, siger Petra Kaukua. Kaukua har sammen med sin veninde Carolin Schiemer stiftet firmaet Grim, en slags grøntsags- og frugtredningstjeneste, der sørger for, at uperfekte produkter kan komme ud til forbrugerne i form af måltidskasser, som man kan abonnere på.

Men ideen er større end bare kasser – den går ud på at skabe en kæmpe markedsplads i hele Europa for grimme grøntsager, der søger maver. Det skal være en platform, hvor også storkøkkener og virksomheder kan finde billigt grønt.

»Vi skal være den infrastruktur, der bringer de små grimme grøntsager på markedet«, siger hun.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere