0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Donationer til minde om Joy Mogensens datter runder 200.000

Flere end 1500 personer har til minde om Joy Mogensens (S) datter doneret i alt 200.000 kroner til forening.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

På en uge er donationerne til Landsforeningen Spædbarnsdød til minde om kultur- og kirkeminister Joy Mogensens (S) datter strømmet ind. Donationerne har nu rundet 200.000 kroner.

Joy Mogensen fødte lørdag den 5. september sin datter, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live.

På Facebook skrev ministeren, at hun i stedet for at give blomster opfordrede til, at man bidrager til Landsforeningen Spædbarnsdød i datteren Sarah Antoinet Mogensens navn.

Birgitte Horsten er direktør i Landsforeningen Spædbarnsdød. Ifølge hende er de 200.000 kroner i sig selv en stor anerkendelse af Joy Mogensens sorg.

»Det er meget rørende og overvældende at se, hvordan hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen i den her svære tid og anerkender den kæmpe sorg, hun står i, siger Birgitte Horsten.

Donationerne kommer fra flere end 1500 personer og arbejdspladser.

Det er et tegn på, at folk begynder at kunne forstå den komplicerede sorg, som spædbarnsdød fører med sig, mener direktøren for Landsforeningen Spædbarnsdød.

» Det viser, at vi som samfund endelig er begyndt at forstå omfanget af sorgen over at miste et spædbarn, siger hun.

Pengene skal ifølge Birgitte Horsten bruges direkte til at tilbyde gratis terapi til forældre, der har mistet et spædbarn.

Beløbet rækker langt, mener hun. Det betyder, at en del flere forældre nu kan få gratis støtte fra foreningen.

»Når vi får donationer i den her størrelsesorden, så er det klart, at det gør en kæmpe forskel, idet vi kan tilbyde meget mere og mange flere forældre gratis terapeutisk støtte, siger Birgitte Horsten.

I Danmark dør omkring 750 spædbørn ifølge Landsforeningen Spædbarnsdød hvert år. Det drejer sig om spædbørn, der dør fra midt i graviditeten, og til når barnet er et år.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden