Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Ingen familier har boet længere på Sjælsmark end Neda og Vahid Rahmati og deres to børn Daniel på seks år og Maja på et år. Familien, der stammer fra Iran, har været i Danmark siden 2012 og flyttede ind på Sjælsmark i 2016. Begge børn er født i Danmark og Maja på Sjælsmark. Familien har flere gange anket deres asylsag og sidste gang lykkedes det dem at skaffe nye dokumenter, der overbeviste dommeren om, at de har ret til asyl. De flyttede i fredags.

Forskudsnekrolog over Sjælsmark: 134 børn og deres familier skal forlade udrejsecenter

For et år siden mente 136 folketingsmedlemmer, at børnene på Sjælsmark skulle blive, hvor de var, ikke måtte spise på værelserne og skulle bevogtes af Kriminalforsorgen. Nu skal børnene ud. Et bredt flertal mener, at deres forhold skal forbedres. En beboer kalder stedet for et center, der forvandler børn til vilde dyr.

FOR ABONNENTER

»Hvorfor er jeg på Sjælsmark? Det dårligste liv, man kan tænke sig, kan ikke være dårligere end det her liv. Men her er stadig bedre end Iran. Der kæmpede jeg for demokrati. Jeg er medlem af en iransk menneskerettighedsorganisation. Hvis jeg vender tilbage, dræber de mig, og jeg ved ikke, hvad der så skal ske med mine børn«, siger Vahid Rahmati, der flyttede ind i 2016 med sin kone Neda og nu bor her med deres to børn, Daniel på seks år og Maja på et år. Begge er født i Danmark, og Maja er født på Sjælsmark.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden