Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye boligskatter udskydes til 2024, og 800.000 boligejere får 14 milliarder retur

Der er så store problemer med det nye ejendomsvurderingssystem, at boligejerne må vente til 2024 med at få en ny boligskat. Anslået får 800.000 boligejere penge tilbage frem mod 2022.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sagaen om Skats fejlagtige ejendomsvurderinger får nu et nyt kapitel.

Et eftersyn af det nye it-system, som skal sikre mere retvisende boligvurderinger og beskatning, viser stadig så mange fejl, at det ikke er forsvarligt at sætte i drift allerede fra næste år.

Det er konklusionen i regeringen, hvor skatteminister Morten Bødskov derfor har besluttet at udskyde boligejernes nye boligskatter til 2024. Oprindeligt skulle danske boligejere allerede betale ny boligskat i 2021, men den plan er nu suspenderet.

800.000 boligejere kan få penge tilbage

Allerede næste år vil der løbende blive sendt nye boligvurderinger ud til landets boligejere, men på grund af udfordringerne med det nye system vil de blive sendt ud i rater frem mod vinteren 2022. Derudover er der problemer med det it-system, som skal sikre, at det i fremtiden er staten og ikke kommunerne, der opkræver grundskyld. De to ting lagt sammen betyder, at selve beskatningen udskydes til 2024. Imens fortsætter man med indefysningen, hvor det stadig er vurderingen fra 2011, som vil være gældende.

Ifølge Skatteministeriets beregninger anslås det, at omkring 800.000 boligejere har betalt for meget i boligskat siden 2011. De skal i perioden 2020 til 2022 anslået have 14 mia. kr. retur. Udbetalingen vil ske i takt med, at de nye vurderinger sendes ud.

Centrale forhandlinger venter

Ifølge Politikens oplysninger vil skatteminister Morten Bødskov indkalde forligspartierne bag aftalen om tryghed for boligejere. Der vil med de nuværende regler og problemer være boligejere, der risikerer at komme i klemme og frem mod 2024 betale for meget i boligskat. Derfor skal der findes nye penge, så ingen boligejere betaler for meget i boligskat.

Allerede i 2020 er der brug for at investere 365 millioner kroner ekstra i det nye ejendomsvurderingssystem.

Årelang sag

Sagen startede i august 2013, da Rigsrevisionen i en harmdirrende kritik af Skat slog fast, at boligejernes ejendomsvurderinger var fejlbehæftede i en sådan grad, at et ukendt antal boligejere havde betalt for meget i boligskat.

Siden blev vurderingerne suspenderet og et reperationsarbejde gik igang. Men opgaven var større end forventet, så i 2016 vedtog et flertal i Folketinget en aftale om tryghed for boligejere, så ingen boligejere kom til at betale mere i boligskat frem mod 2021. Her aflyste man blandt andet stigninger i grundskylden for 10.000 kr. årligt for den gennemsnitlige boligejere. Det er den aftale, der nu er brug for at opdatere, så ingen bliver ramt af stigninger i grundskylden frem mod 2024.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden