0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkepartis skatteordfører kalder skatteminister Morten Bødskov i samråd, efter at det i dag kom frem, at den nye boligskattereform udskydes med yderligere tre år.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bødskov skal stå skoleret: Det er en skandale!

For 43 dage siden fik Dansk Folkepartis skatteordfører at vide, at tidsplanen for det nye boligskattesystem ville holde. I dag er den så blevet udskudt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den nye boligskattereform skulle egentlig træde i kraft i 2021. Men de boligejere, der går og venter på en ny vurdering, må vente lidt længere endnu.

For skatteminister, Morten Bødskov (S), oplyser, at man udsætter de nye boligskatteregler med tre år.

Den melding overrasker Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær. Han og de øvrige skatteordførere har løbende spurgt ind til, om tidsplanen ville holde. Og så sent som 10. september spurgte han under et møde med skatteministeren og hans embedsfolk, om det stadig var deres fornemmelse, at tidsplanen ville holde.

Ja, det forventede man helt klart, lød svaret ifølge skatteordføreren.

»Det er kun en måned siden. Nu skal det her pludselig udskydes i tre år. Ikke en måneds tid eller et halvt år. Tre år. Det er en politisk skandale«, siger Dennis Flydtkjær.

»Men det er jo også en skandale for danskerne. Boligudgifterne er nok den største post, de fleste har på deres månedlige budget. Det fylder rigtig meget, og det skaber en utrolig usikkerhed, at man igen ikke kan sige, hvad beskatningen bliver fremadrettet«, siger han.

DF: Hvad er der sket?

Derfor har Dansk Folkepartis skatteordfører nu kaldt skatteministeren i samråd om sagen. Han vil blandt andet gerne vide, hvad der sket siden 10. september.

»Selvfølgelig er der risiko for forsinkelser, når man udvikler så stort et it-system. Men bredt blandt partierne har der været interesse for at høre, om vi kan overholde deadline. Og der har de sagt ja. Det vil jeg gerne have forklaring på«, siger Dennis Flydtkjær.

Og den forklaring skal ikke alene foreligges politikerne. Sagen er så vigtig, at danskerne og journalisterne skal kunne følge med. Derfor er det nødvendigt med et samråd, mener han.

»Det er vildt, at vi i efteråret 2016 laver en aftale om vurderingssystemet. I foråret 2017 laver vi beskatningsreglerne. Og nu ender det med, at det tidligst er syv år efter, at de tidligst kan træde i kraft. Det er jo en skandale«, siger Dennis Flydtkjær.

Aftalen om at ændre ejendomsvurderingerne blev indgået af den daværende Venstre-regering i 2016 sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative, Socialdemokratiet og Radikale Venstre. I den oprindelige plan skulle de nye ejendomsvurderinger have været klar i 2019.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden