0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glæde hos Paludan: Formand byder Stram Kurs velkommen til at holde rigskongres på Borgen

Hvis Rasmus Paludan måtte ønske det, kan han godt få lov at holde sit partis ’rigskongres’ på Christiansborg, vurderer Folketingets formand. Udmeldingen har med det samme fået Paludan til at anmode Folketinget om at holde kongres der.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det vakte opsigt, da politiet i weekenden forhindrede partiet Stram Kurs i at holde deres såkaldte rigskongres – svarende til andre partiers landsmøder – i Middelfart.

Rigskongressen skulle have været afholdt på Milling Hotel Park, men af sikkerhedshensyn besluttede Fyns Politi, at mødet ikke kunne afholdes som planlagt.

Men måtte partiet ønske at afholde rigskongressen på Christiansborg, vil der som udgangspunkt ikke være noget til hinder for det, lyder det fra Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S).

»Udgangspunktet er, at det er et opstillingsberettiget parti, vi taler om, og hvis de retter henvendelse om, at de gerne vil have et arrangement på Christiansborg, så vil vi selvfølgelig som udgangspunkt være parat til at stille os til rådighed« siger Henrik Dam Kristensen til Politiken.

Det sker, efter at Dansk Folkepartis Søren Espersen har lanceret forslaget, ud fra at Espersen finder det betænkeligt, at et lovligt og opstillingsberettiget parti som Stram Kurs er blevet forhindret i at holde et møde af sikkerhedshensyn.

Opstillingsberettiget

Henrik Dam Kristensen tilføjer, at der er diverse regler, som skal overholdes. Arrangementet må for eksempel ikke være kommercielt, og deltagerantallet skal være kendt på forhånd af Folketinget.

Er det det, at de er opstillingsberettigede, der gør, at de kan få lov til det?

»Det er min vurdering, ja«, svarer folketingsformanden og tilføjer, at partiet jo også fik et lokale på Christiansborg stillet til rådighed på valgaftenen.

Så hvis Stram kurs henvender sig til dig og spørger, om de må holde deres årsmøde på Christiansborg, så vil din umiddelbare tilgang være et ja?

»Ja, altså der er ikke noget, der siger, at Stram Kurs ikke kan gøre det«, svarer Folketingets formand.

Glad Paludan

Hos Stram Kurs-formanden vækker udmeldingen glæde.

»Jeg er meget glad for udmeldingen fra Folketingets formand. Det synes jeg er i god demokratisk ånd. Men jeg kan så også forstå på udmeldingen til Politiken, at der er til dels nogle nedskrevne regler eller procedurer. Og så vil jeg selvfølgelig prøve at følge de instrukser, jeg nu får, i forhold til hvordan jeg kan søge om at få lov til at låne et lokale i Folketinget til vores kongres«, siger Paludan.

Så du vil rette henvendelse...?

»Jeg har allerede rettet henvendelse, og nu afventer jeg så, at de sender nogle instrukser om, hvordan jeg praktisk anmoder konkret om at holde mødet«, svarer formanden.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden