Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Per Munch
Foto: Per Munch

Slibningen af den nye metros skinner har givet problemer både mandag og tirsdag morgen, og gav også driftstop i spor 2 (med uret rundt) tirsdag kl. 13, hvor fotoet er taget på Østerport. Arbejdet foregår frem til 13. november om aftenen og natten.

Metroproblemer: Slibning af skinner giver flere driftsstop på ny metro

Mandag og tirsdag har der været stop på den nye del af metroen i København, Cityringen. Et tog, der sliber skinnerne om aftenen og natten, har givet problemer for morgentrafikken.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Både mandag og tirsdag er tidlige metropassagerer i Københavns nye Cityringen, M3, blevet mødt af driftstop, eller at Cityringen kun kan køre den ene vej rundt på sin rute, hvilket for den enkelte rejsende kan betyde store forsinkelser.

Problemerne, der opstod igen tirsdag over middag, hænger sammen med, at skinnerne bliver slebet om aftenen og om natten. Et arbejde, der begyndte søndag nat og fortsætter frem til 13. november.

»Der har været naboklager, så derfor har vi fremskyndet skinneslibningen«, fortæller Jette Clausen, der er informationschef hos Metro Service, det italienskejede firma, som står for driften af Københavns Metro.

»Skinneslibningstoget begyndte at køre aftenen og natten til søndag, og det har drillet os. Når man samtidig kører med førerløse tog, så kan det give problemer, når der pludselig er et andet tog nede i tunnellerne«.

Jette Clausen fra Metro Service fortæller, at arbejdet vil vare 15 dage og dermed fortsætter frem til 13. november. I den periode er der planmæssigt kun drift i den ene retning af Cityringen M3, nemlig i retningen med uret. Se alle sporændringer her.

Metro Cityringen blev indviet af dronning Margrethe 29. september, altså for en måned siden. Rejsende opkræves et kvalitetstillæg på 1,60 kroner i myldretiden for at bruge den nye del af byens infrastruktur.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden