0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nye Borgerlige-politiker holder fast: Fitnessinstruktør er »terroristsympatisør«

Et sagsanlæg for injurier får ikke Mette Thiesen til at vakle. Hun afviser at slette facebookopslag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mette Thiesen (tv), som her ses med sin partiformand Pernille Vermund at slette et facebookopslag, hvor hun omtaler fitnessinstruktøren Mahmoud Loubani som 'terroristsympatisør'.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) afviser fredag i Københavns Byret at slette et facebookopslag, hvor hun omtaler fitnessinstruktøren Mahmoud Loubani som »terroristsympatisør«.

»Jeg mener ikke, at jeg har skrevet noget forkert«, lyder det fra politikeren, da hun bliver afhørt af sin advokat, Karoly Nemeth.

Loubani mener, at hans ære er krænket på grund af Thiesens opslag, og derfor har han anlagt en injuriesag mod Nye Borgerlige-politikeren, der ud over sin plads i Folketinget har sæde i byrådet i Hillerød.

Men Thiesen forklarer, at hun står inde for hvert et ord, som hun har ytret om Loubani. Blandt andet, at hun i facebookopslaget omtaler ham som ’en person, der griner ad folk, der modtager trusler’.

»Jeg synes, det er modbydeligt at modtage trusler. Jeg får desværre rigtig mange af dem, og jeg melder dem konsekvent til politiet«, fortæller Mette Thiesen.

Tilbage i april 2018 fik hun på Facebook en trussel fra en profil kaldet ’Abdul’, og i en kommentar til den anvendte Mahmoud Loubani tre grinende gule ansigter med tårer i øjenkrogene - såkaldte emojis.

Og det er baggrunden for hendes påstand om, at Loubani skulle grine ad folk, som modtog trusler.

»Det er sådan, man må opfatte det, når det er en kommentar til et opslag, hvor jeg åbent og ærligt fortæller om den her trussel«, siger Mette Thiesen.

Hun fortæller desuden, at hun nøje overvejede brugen af udtrykket »terroristsympatisør«. Havde hun skrevet »terrorsympatisør«, havde det været noget andet, erkender hun.

Begræd Omar el-Husseins død

Men hun ville netop understrege, at Loubani efter hendes opfattelse havde udtrykt sympati for Omar El-Hussein, da han på en bekendts facebookprofil udtrykte sin medfølelse.

Det skete i en kommentar til et opslag, hvor den bekendte begræd Omar El-Husseins død. Og udtrykket »terroristsympatisør« står hun altså ved.

»Det er kendetegnende for det, som han giver udtryk for, lyder det fra Mette Thiesen.

Hun vil dog ikke svare på advokat Christian F. Jensens spørgsmål om, hvorvidt hun anser betegnelsen »terroristsympatisør« som en alvorlig anklage.

»Det skal du ikke svare på«, lyder rådet fra hendes advokat, Karoly Nemeth.

Efter fredagens retsmøde bliver sagen optaget til dom. Dommer Lone Bach Nielsen har bestemt, at det bliver den 13. december.

Mette Thiesen har i en pause i retsmødet fortalt, at hun ikke ønsker at udtale sig yderligere, før der er faldet dom i sagen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts