0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Otte mænd tiltalt for at videreføre forbudt bande

Mænd i københavnsk kælderrum mødtes i regi af banden LTF, mener anklagemyndigheden, som kræver fængselsstraf.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I marts mødtes otte mænd i et kælderlokale i Griffenfeldsgade i København, og det var i strid med loven, mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

For det var ikke bare otte mænd i alderen 20-31 år, der mødtes for hyggens skyld - det var et møde i regi af banden Loyal to Familia (LTF). Og den er midlertidigt forbudt.

Sådan lyder påstanden i det anklageskrift, der foreligger i sagen, og som Ritzau har fået en kopi af. Mændene nægter sig skyldige.

Ifølge anklageskriftet var lokalet i kælderen på adressen Griffenfeldsgade 43 lejet til brug for banden, og samtidig mener anklagemyndigheden, at mændenes opførsel i øvrigt tyder på, at det var et bandearrangement.

Helt konkret henviser anklageskriftet til, at en af mændene var i besiddelse af en kniv med et blad på 13 centimeter. En anden mand havde godt syv gram hash på sig.

Derudover nægtede mændene at åbne døren, da politiet kom, ligesom de skulle have forsøgt at advare hinanden om ordensmagtens tilstedeværelse, lyder det i anklageskriftet.

Derudover skulle de have forsøgt at flygte, lyder påstanden.

Anklager: De bør straffes med fængsel

Sidste efterår blev Loyal to Familia forbudt midlertidigt, efter at Rigsadvokaten bestemte, at der skulle lægges sag an mod banden med henblik på at ulovliggøre den.

Mere præcist vil man have domstolene til at opløse foreningen ved dom. Det er en bestemmelse i Grundloven, som indskrænker den foreningsfrihed, som ellers er central i loven.

En forening kan opløses ved dom, hvis den virker ved 'vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende', lyder det i Grundloven.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi vil have de otte mænd straffet med fængsel, fremgår det af anklageskriftet.

Sagen bliver indledt ved Københavns Byret 27. november.

Samme byret behandler i øjeblikket selve sagen om opløsning af LTF som forening. Sagen har været på standby i nogle måneder, på grund af at der indgik teledata i bevismaterialet.

På grund af tvivl om pålideligheden af teledata generelt valgte Rigsadvokaten at suspendere brugen af teledate i retssager i en periode fra august til oktober. Men nu mener man, at det igen er forsvarligt at bruge teledata.

Opløsningssagen bliver genoptaget onsdag i denne uge.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden