0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mød bagmændene med luksuslivet og det hemmelige forlig med Skat

Nye detaljer om amerikanske bagmænds hemmelige forlig i sagen om udbytteskat afslører, at Skattestyrelsen gik langt for at få pengene tilbage i statskassen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De gjorde alt for at hemmeligholde deres andel af milliardkuppet mod den danske statskasse i sagen om svindel med udbytteskat. Det lykkedes dem at holde sig ude af søgelyset gennem syv år. Da de lukkede sagen med en aftale med Skattestyrelsen i New York 28. maj i år, var der nerver på lige til det sidste.

Så usikkert var det, om der ville komme underskrifter på papirerne, at underdirektør Gry Ahlefeld-Engel tog forbehold for, at forhandlingerne endnu kunne bryde sammen, da hun fire dage forinden, 24. maj, bestilte flybilletter og hotelværelser til Skattestyrelsens tremandshold på sagen:

»Du kan bare bestille billetter mv. men bestil, så vi kan afbestille det hele, hvis aftalen falder til jorden«, skrev hun i mailen til den kollega, som skulle ordne det praktiske.

Men aftalen faldt ikke til jorden, og bagmændenes dyre advokater opnåede et af deres mål: Teksten forpligter de danske myndigheder til at holde forligets indhold strengt fortroligt. Det er ikke usædvanligt – de fleste forlig er fortrolige. Men den aftale, der blev underskrevet i New York 28. maj, forpligter ikke alene de danske myndigheder til at holde mund. De skal også forsøge at forhindre det »med alle tilgængelige midler«, hvis de opdager, at nogen er på vej til at gøre indholdet offentligt.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter