0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sygemelding i sidste øjeblik: Britta Nielsen kan ikke møde i retten

Fredagen skulle være brugt på vidneafhøringer af Britta Nielsens kollegaer, men Nielsen er syg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en tom sal, som mødte tilskuerne til dagens retsmøde mod Britta Nielsen.

Hun er ifølge hendes forsvarer Nima Nabipour sygemeldt og meldingen er kommet til ham fra Kriminalforsorgen så sent, at han ikke har kunnet få hendes samtykke til at fortsætte dagens retsmøde med fremlæggelse af dokumentation.

Heller ikke de øvrige advokater, som repræsenterer Britta Nielsens børn og øvrige sigtede er mødt frem i dag.

Det førte til, at retten måtte vente, at Nima Nabipour forsøger at indhente samtykke fra Britta Nielsen gennem Kriminalforsorgen.

Men det fik han ikke. Den 65-årige kvinde ønsker at følge sagen mod hende og vil derfor ikke gå med til, at retsmødet fortsætter uden hendes tilstedeværelse.

Forsinket retssag

I forvejen er tidsplanen for de planlagte retsmøder skredet. Den nye sygemelding giver retten et praktisk problem, fordi der skal findes flere retsdage, som skal passe med forsvarerens og anklagernes øvrige opgaver.

»Ja, det sætter jo os lidt skakmat i forhold til tidsplanen«, siger retsformanden Vivi Sønderskov Møller, som i stedet bag forsvareren og anklageren om at finde ledige datoer, hvor sagen kan fortsætte.

På grund af travlheden kan den ende med at strække sig ind i 2020, fordi der ikke kan findes plads i kalendrene før tidligst i januar.

»Der er desværre ikke så meget mere vi kan gøre. Så tager vi den på mandag med de vidner, der er indkaldt«, sagde hun, inden hun bed Nima Nabipour sørge for at indlevere en sygeerklæring fra den tiltalte. Han vil ikke afsløre, hvad der udløser sygemeldingen, men Britta Nielsen har tidligere måttet forlade retten efter et ildebefindende, der kan hænge sammen med en hjertelidelse.

De advokater, der repræsenterer de øvrige tiltalte i sagen, var ikke mødt frem i retten i dag. Det var kun hendes egen forsvarer, der dukkede op med meddelelsen om, at den tiltalte ikke kunne møde op i Københavns Byret.