0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bombetrusler mod skoler – politiet kalder det en grovkornet spøg

Flere skoler i København og på Sjælland har modtaget bombetrusler gennem kommunikationsplatformen Aula. Politiet kalder det for en grovkornet spøg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To københavnske folkeskoler har fredag modtaget bombetrusler.

Både Skolen ved Sundet på Amager Og Heibergskolen på Østerbro har modtaget bombetrusler, som er fremsat via den relativt nye kommunikationsplatform Aula.

Skoleleder på Skolen ved Sundet Johnni Damgaard Pedersen skriver i en fællesbesked i Aula, at skolen fredag morgen har »modtaget en mystisk besked fra en elev om en bombetrussel på skolen«.

Beskeden er sendt til mange i Aula, heriblandt elever på skolen.

»Ledelsen er i kontakt med både politi og forvaltning. Politiet ser ikke umiddelbar grund til bekymring, da vi er den den 9. skole, der er udsat for dette, hvor Aula er blevet 'hacket'«, skriver Johnni Damgaard Pedersen.

Københavns Politi har over for TV 2 Lorry bekræftet, at der har været en bombetrussel mod skolen.

»Der er kommet noget på Aula. Vi har håndteret det og været i kontakt med skolelederen derude. Vi er ikke og har ikke været til stede, men vi efterforsker sagen«, siger vagtchef Kristian Rohdin til TV 2 Lorry.

I Aula-beskeden til forældrene skriver Johnni Damgaard Pedersen:

Også på Heibergskolen på Østerbro har forældre og elever modtaget en lignende bombetrussel.

Her »ånder der dog fred og ro«, oplyser souchef på Heibergskolen Jacob Jensby til Politiken.

Dialogen med politiet og forvaltning er ligeledes god, siger han.

Politikredsen deler information med de øvrige politikredse, og der er en »dialog mellem politikredsene om, hvordan vi håndterer det«, oplyser politikredsen.

På Gåsetårnsskolens afdeling Islinge i Vordingborg og Nysted Skole på Lolland har man også set samme beasked i Aula. Politiet vurderer, at der er tale om en grovkornet spøg, idet skolernes interne hjemmesider er blevet hacket.

Annonce