0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ville undgå en ny Britta Nielsen-sag: Forsvaret tjekkede sig selv og konkluderede, at kontrollen var på plads

»Der er tilfredsstillende styring«, konkluderede Forsvaret for kun godt et år siden, da de selv undersøgte om svindel kunne finde sted.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter sagen om Britta Nielsens svindel i Socialstyrelsen undersøgte Forsvarsministeriet, om lignende snyd ville kunne finde sted der.

Det var i efteråret 2018, og undersøgelsen konkluderede, at det ikke var sandsynligt; tværtimod var der god styr på kontrollen.

Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt. Der er »høj grad af sikkerhed for, at en tilsvarende svindelsag vil blive opdaget«, er ordlyden i Forsvarets undersøgelse, ifølge DR.

Oplysningerne kommer, efter det er kommet frem, at to medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er blevet politianmeldt for mulig svindel i forbindelse med indkøb.

En rapport fra Rigsrevisionen viser manglende kontrol og bunkevis af fejl i regnskabet hos styrelsen.

Forsvarsministeriets undersøgelse er lavet af Forsvarets Interne Revision, som blandt andet har undersøgt, hvordan der oprettes indkøbsordrer og hvordan de bliver kontrolleret. Undersøgelsen konkluderer, at der er enkelte »forbedringsområder«, men at der er sikkerhedsforanstaltninger, der forhindrer svindel.

»Der er en tilfredsstillende styring på området. Der screenes for uheldige rollekombinationer, ligesom muligheden for at kunne handle med en ’alle-rolle’ er nærlig ikke-eksisterende«, lyder det i rapporten ifølge DR.

Ifølge en aktindsigt til Politiken var det ellers netop det, at det var den samme person, som kunne bestille en ordre, godkende den og efterfølgende udbetale pengene, som Rigsrevisionen har undersøgt, og som kan være årsag til, at mulig svindel har fundet sted. Det er et brud på basale krav til håndtering af indkøb.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har bedt om en undersøgelse af, hvordan den mulige svindel kunne finde sted.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden