Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Per Folkver
Foto: Per Folkver

Departementschef Thomas Ahrenkiel fra Forsvarsministeriet må erkende, at hans departement får meget hård kritik.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rigsrevisionens hårdeste kritik går til Forsvarsministeriet

Opmærksomheden er rettet mod Forsvarets Ejendomsstyrelse og tiltalen mod fem personer for bestikkelse og mandatsvig. Men det er Forsvarsministeriet selv, der står tilbage med ansvaret for, at de mange regnskabssvigt kunne ske. Det fremgår af Rigsrevisionens rapport til statsrevisorerne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er »kritisabelt«, at Forsvarsministeriet ikke har sikret en tilfredsstillende forvaltning på vedligeholdelsesområdet (i Forsvarets Ejendomsstyrelse, red.).

Konklusionen i Rigsrevisionens undersøgelser efterlader ingen tvivl om, at det er ministeriet selv, der er ansvarlig for, at Ejendomsstyrelsens regnskabspraksis har været lemfældig og ikke overholder statens krav. Det er dermed også i den sidste ende ministeriets ansvar, at det tilsyneladende har været muligt for ansatte i Ejendomsstyrelsen og hos styrelsens entreprenører at kunne svindle, og at der muligvis er modtaget bestikkelse.

Efter at have fastslået Forsvarsministeriets »kritisable« forvaltning af det overordnede ansvar skriver Rigsrevisionen at »Ministeriet har dermed ikke levet op til helt basale krav til forvaltning på indkøbsområdet«.

Rigsrevisionen har i sin rapport til statsrevisorerne defineret to opgaver for gennemgangen af Forsvarsministeriets overordnede ansvar:

1: »Har Forsvarsministeriet sikret, at der er udarbejdet tilfredsstillende retningslinjer for indkøb på vedligeholdelsesområdet i Forsvarets Ejendomsstyrelse?«.

2: »Har Forsvarsministeriet sikret, at indkøb på vedligeholdelsesområdet hos Forsvarets Ejendomsstyrelse overholder regnskabsbekendtgørelsens krab til kontrol og dokumentation?

Ministeriet fokuserer på styrelsens fejl

Rapportens konklusioner er, at det ikke har været tilfældet, og derfor kalder Rigsrevisionens ministeriets forvaltning af det overordnede ansvar »kritisabelt«.

I sin replik til den overordnede konklusion har Forsvarsministeriet ikke forholdt sig konkret til kritikken af ministeriet selv. Men ministeriet »anerkender generelt det billede, der bliver fremstillet i beretningen«.

I sin replik retter ministeriet derefter sit fokus på problemerne i Ejendomsstyrelsen. Der er der »flere forhold, som der skal rettes op på«, ligesom ministeriet vurderer, at der »ikke har været entydigt ledelsesmæssigt fokus på vedligeholdelsesområdet hos Forsvarets Ejendomsstyrelse, og at der ikke har været en tilstrækkelig funktionsadskillelse (opdeling af ansvaret for indkøb, varemodtagelse og betaling, red.)«.

Ministeriet lover, at det vil gennemføre en »centralisering af indkøbsfunktionen i Ejendomsstyrelsen i 2020 med henblik på blandt andet at forbedre kontrollen«.

Det fremgår ikke af ministeriets svar til Rigsrevisionens kritik, om der også skal gennemføres ændringer i ministeriet selv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden