0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Analyse: Minister Bramsen spiller hårdt spil og holder presset departementschef ude i strakt arm

Svindelsagen i Forsvarsministeriet beviser, at Trine Bramsen tør udøve topstyring, selv om systemet stritter imod. Imens vokser presset på departementschef Thomas Ahrenkiel.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Presset vokser påforsvarsminister, Trine Bramsens departementschef, Thomas Ahrenkiel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De sad kun de to. Alene. Forsvarsminister Trine Bramsen og hendes tætteste rådgiver, Josephine Ilchmann.

Det var blevet weekend, 2. søndag i advent var godt i gang, og skandalen om millionsvindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse havde 48 timer inden ramt både minister og rådgiver som en spontan lavine.

Tilliden til ’systemet’ i Forsvarsministeriet og ministerens departementschef, Thomas Ahrenkiel, var på få dage noget nær borteroderet. Sagens omfang var tåget, men alvoren stod lysende klart.

En handleplan og krisestrategi skulle nedfældes på papir. Normalt ville ministeriets embedsmænd tage sig af de første udkast, men denne gang var det anderledes. Minister og rådgiver ville gøre arbejdet selv og havde sat sig i private rammer hjemme hos forsvarsministeren, da man ikke følte, at man kunne sætte sig i ministeriet tæt på dem, man skulle være parat til at ofre, hvis situationen krævede det.

Tomandsmødet var ikke kun et resultat af en kaotisk uge, hvor ministeriets råd og anbefalinger over flere omgange var modstridende med ministerens egne ønsker. Det var også udtryk for en dyb mistro til dem, der skulle stå ministeren nærmest. For at forstå sagens alvor, skal vi skrue tiden tilbage til begyndelsen af december.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce