0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dommer afbryder timelangt retsmøde i terrorsag

Efter et mere end 11 timer langt grundlovsforhør om våbenkøb beslutter dommer at udsætte afgørelse til fredag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Grundlovsforhøret i sagen om forsøg på køb af våben til brug ved terror er blevet afbrudt sent torsdag aften. Det genoptages fredag morgen klokken 08.30 i Dommervagten ved Københavns Byret. Det har dommer Lone Molsted besluttet. Årsagen er, at man efter hendes opfattelse ikke kan nå at gennemgå den resterende del af grundlovsforhøret torsdag. Det er simpelthen blevet for sent. Fem personer er sigtet i sagen - fire mænd og en kvinde. De er i alderen 21 til 28 år og er sigtet for at have overtrådt den mest alvorlige terrorbestemmelse i straffeloven - paragraf 114, stk. 1.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grundlovsforhøret i sagen om forsøg på køb af våben til brug ved terror er blevet afbrudt sent torsdag aften. Det genoptages fredag morgen klokken 08.30 i Dommervagten ved Københavns Byret.

Det har dommer Lone Molsted besluttet.

Årsagen er, at man efter hendes opfattelse ikke kan nå at gennemgå den resterende del af grundlovsforhøret torsdag. Det er simpelthen blevet for sent.

Fem personer er sigtet i sagen - fire mænd og en kvinde.

De er i alderen 21 til 28 år og er sigtet for at have overtrådt den mest alvorlige terrorbestemmelse i straffeloven - paragraf 114, stk. 1.

I løbet af de timer, der allerede er brugt på retsmødet, har der blandt andet været mulighed for afhøring af de sigtede, ligesom der fra anklagemyndighedens og politiets side er blevet fremlagt dokumentation.

Tre er varetægtsfængslet frem til 8. januar

Fredag venter de afsluttende bemærkninger fra forsvarerne og anklagerne. Samt - ikke mindst - dommerens afgørelse om, hvorvidt der er grundlag for at varetægtsfængsle de sigtede personer.

Ifølge sigtelsen har de forsøgt at indkøbe våben og ammunition i månederne op til 11. december - altså onsdag - hvor de sammen med yderligere mindst 18 personer blev anholdt i en omfattende politiaktion.

Der har også været et andet grundlovsforhør i Dommervagten ved Københavns Byret torsdag med relation til den store antiterroraktion.

Det sluttede kort efter klokken 21. Her blev tre sigtede varetægtsfængslet indtil 8. januar 2020. Den sag drejer sig om forberedelse af bombesprængninger.

Endelig er en mand ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger. Også den sag kan henføres til onsdagens aktion, som blev gennemført af PET og flere af landets politikredse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts