0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mette Thiesen dømt for at ærekrænke fitnessinstruktør

Folketingsmedlem fra Nye Borgerlige skal betale en godtgørelse på 15.000 kroner for krænkende udsagn fremsat på Facebook.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Byret har fredag dømt folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) for at have krænket fitnessinstruktør Mahmoud Loubanis ære. Krænkelsen består i, at hun på Facebook kaldte Loubani for 'terroristsympatisør'.

»Retten har lagt vægt på blandt andet, at udtrykket almindeligvis må forstås således, at den pågældende, hvorom udtrykket anvendes, sympatiserer med de terrorhandlinger, terroristen har begået«, skriver dommer Lone Bach Nielsen i sin afgørelse.

Mette Thiesen, der også sidder i kommunalbestyrelsen i Hillerød, frifindes dog for straf på grund af forældelse, men skal betale en godtgørelse på 15.000 kroner. Loubani havde forlangt 50.000.

Derudover skal hun betale yderligere 15.000 kroner til Loubani, som skal dække udgift til advokat, samt en retsafgift på 500 kroner.

Mette Thiesen skrev 19. april 2018 på sin facebookprofil et indlæg med overskriften 'Terrorist-sympatisør benyttes af Danmarks Radio'. I opslaget går hun i kødet på fitnessinstruktøren Mahmoud Loubani, som medvirkede i et DR-program.

Loubani havde som en kommentar til en helt tredje persons indlæg på Facebook om Omar El-Hussein skrevet 'Allah yerhamo', hvilket betyder 'må Gud tilgive dig'.

El-Hussein angreb i 2015 et debatarrangement og en synagoge i København og dræbte filmmanden Finn Nørgaard og den frivillige vagt Dan Uzan.

Loubanis kommentar til El-Hussein-opslaget opfattede Thiesen som en sympatitilkendegivelse over for Omar El-Hussein.

Kommenterede opslag

At Thiesen i første omgang interesserede sig for Loubani, skyldtes, at han havde kommenteret et opslag på hendes facebookprofil, hvor hun fortalte om, at hun var blevet truet.

I kommentaren antydede Loubani, at truslerne var opdigtede af Thiesen selv. Og i den forbindelse brugte han grinende gule ansigter, såkaldte emojier. Det fik Thiesen til i opslaget fra 19. april 2018 til at omtale Loubani som 'en person, der griner af folk, som modtager trusler'.

Det udsagn og betegnelsen 'terroristsympatisør' var efter Loubanis opfattelse en overtrædelse af injurielovgivningen, og derfor anlagde han sag mod Thiesen.

Retten mener, at betegnelsen 'terroristsympatisør' er krænkende, men har dog vurderet, at det var i orden at kalde Loubani for 'en person, der griner af folk, som modtager trusler'.

Skulle Thiesens opslag have været i orden, så skulle hun i retten have ført såkaldt sandhedsbevis for, at 'Allah yerhamo' var at opfatte som udtryk for sympati for El-Hussein, fremgår det af dommen.

Mette Thiesen gjorde under retsmødet i november meget ud at, at hun nøje havde valgt betegnelsen 'terroristsympatisør' frem for 'terrorsympatisør'. Men den sondring har ingen betydning for retten.

Når Mette Thiesen frifindes for straf, så skyldes det, at der er tale om en type sag, hvor der skal ske såkaldt privat påtale. Reglerne i straffeloven siger, at der skal rejses en sag inden seks måneder.

Loubani rejste først sag mod Thiesen i januar 2019, og som straffesag betragtet er sagen derfor ifølge byretten forældet.

Mette Thiesen har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts