0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF vil holde øje med, om boligejere bliver snydt

Ens boliger skal beskattes ens, mener DF, der vil have nye retningslinjer frem i lyset.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ens grunde skal beskattes ens, siger Dennis Flydtkjær (th), der deltog i forhandlingerne om boligbeskatningen i 2017. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti vil forsøge at holde øje med, at boligejernes retssikkerhed ikke ofres, når det nye ejendomsvurderingssystem tages i brug.

»Vi kan ikke gøre så meget lige nu. Lovforslaget bliver pisket igennem. Men vi siger så, at vi stopper ikke sagen her«, siger Dennis Flydtkjær, der er skatteordfører for Dansk Folkeparti.

Helt konkret er det skatteministerens afskaffelse af de hidtidige grundværdiområder, der bekymrer ham.

Lovforslaget bliver pisket igennem. Men vi siger så, at vi stopper ikke sagen her

Hidtil har landet været inddelt i et antal områder, hvor prisforholdene for grundene skulle være de samme. Hvis en boligejer klagede over sin grundværdi, og en klageinstans eller en domstol gav ejeren ret i, at Skat havde sat prisniveauet for højt, var Skat forpligtet til at nedsætte grundværdierne og dermed skatten for de andre ejendomme i området.

Det har sikret, at tusindvis af boligejere har fået nedsat deres grundvurdering og dermed deres skattebetaling, efter at Skat i 2011 skruede grundværdierne voldsomt op, selv om huspriserne havde været faldende eller uændrede siden forrige vurdering.

Men nu afskaffer regeringen grundværdiområderne, og så vil boligejerne ikke længere være sikre på, at deres vurderinger og grundskyld bliver sat ned.

Dennis Flydtkjær har flere gange spurgt skatteministeren om, hvordan han ville sikre, at andre boligejere også får nedsat deres grundværdier, når en klageinstans eller domstol har fastslået, at Vurderingsstyrelsen har sat niveauet for højt.

Ministeren svarede først, at det er Vurderingsstyrelsens opgave. Og i anden omgang har han svaret, at Vurderingsstyrelsen vil udarbejde »interne retningslinjer« om det.

De retningslinjer skal frem i lyset, mener Dennis Flydtkjær, der har bedt skatteministeren om at sende retningslinjerne til Skatteudvalget.

»Det er vigtigt, at de retningslinjer bliver offentlige, så borgerne kan følge med. Det kan jo få betydning for borgernes skattebetaling, så vi vil holde øje med det«, siger han.

DF har således fået skrevet opfordringen til ministeren ind som en bemærkning til lovforslaget, så »det sikres, at sammenlignelige grunde beskattes ens«.

Annonce