0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunderne svigter B&O's danske design og lyd

Det danske designikon lever på lånt tid med et brand, som er ved at miste fordums styrke.

Pr-foto
Foto: Pr-foto

B&O har levet højt på sit design. Det kniber nu.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er stadig mange Bang & Olufsen-produkter i danske hjem og hos velbeslåede kunder i udlandet. De er mere end elektronik, de forbindes med dansk design og udtrykker en æstetisk livsstil og en købekraft over gennemsnittet. Kort sagt er Bang & Olufsen et brand, som kunderne vil betale ekstra for at eje. Bare ikke så mange kunder og ikke så meget ekstra som tidligere.

Derfor er der ikke noget at sige til, hvis det kniber med julestemningen hos Bang & Olufsen i år. Aktiekursen er faldet med næsten to tredjedele siden sidste nytår, og selv om investorer kan være for hurtige på aftrækkeren, så er det i dette tilfælde udtryk for en helt berettiget frygt for, at den ikoniske danske designvirksomhed overhovedet har en fremtid. Der er stadig håb, men det er hastigt svindende.

I ugen op mod jul måtte ledelsen i Bang & Olufsen nedjustere forventningerne til årets resultat for fjerde gang. Selv garvede aktiehandlere kan ikke mindes noget lignende i et børsnoteret selskab, og den nyudnævnte topchef, Kristian Teär, medgav også, at selskabet befinder sig i en kommerciel krise. Bang & Olufsen venter nu, at omsætningen i år falder med mellem 13-18 procent mod en tidligere udmelding om en beskeden positiv vækst.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts