0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lexander: »Hvis jeg havde snydt nogle dernede, tror du så, at jeg ikke havde fået buler i badehætten?«

Peter Alexander Lexander er stolt af sin succes på markedet for klimakreditter. Han har selv betegnet sig som idemanden bag en stor forretningssucces i Østeuropa og fortæller, at selskabet bag fik et lån på næsten en milliard kroner for at komme ind på det russiske marked. Men han blev bange for de magtfulde mennesker, som styrede tingene i Rusland. Lexander afviser alle anklager om fusk med kreditter eller svindel med kundernes klimakroner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Politiken har undersøgt Botanoo og idemanden bag forretningskonceptet, Peter Alexander Lexander, i nogle måneder, da vi returnerer et ubesvaret opkald fra et ukendt nummer.

»Hej, det er Peter Lexander«, lyder det i den anden ende af røret.

»Jeg kan forstå, at I render rundt og stiller spørgsmål om mig til en masse mennesker. Skulle vi ikke bare tage en kop kaffe, så kan I jo stille mig nogle af de spørgsmål?«.

Forretningskonceptet Botanoo blev fra 2010 til 2012 en stor spiller på markedet for privat klimakompensation. Botanoo handlede med klimakreditter og fik tusinder af kunder i Østeuropa, men selskabet bliver også beskyldt for pyramidespil og snyd. På Botanoo.com blev Peter Alexander Lexander tidligere præsenteret som »world leader og co-founder«. Det er derfor, vi har interesseret os for ham.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden