0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nynazister får bøder for at dumpe skrald hos Ellemann

Fire mænd er blevet dømt for at have chikaneret Jakob Ellemann-Jensen ved aktion for miljøet på hans hjemmeadresse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Nynazister holdt Jakob Ellemann-Jensen som miljøminister ansvarlig for danskernes svineri i naturen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En trailer fuld af affald blev i maj 2018 tømt på daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens (V) private matrikel.

Der var tale om chikane og en krænkelse af politikerens husfred, mener Retten i Lyngby, der har idømt fire mænd bøder for ugerningen.

De fire er medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse, der beskriver sig selv som en revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation.

Aktionen hos Jakob Ellemann-Jensen, der i dag er formand for Venstre, havde ifølge organisationen et miljøpolitisk sigte.

I skraldebunken var placeret et skilt med påskriften:

»Den Nordiske Modstandsbevægelse holder dig ansvarlig for den politik, som føres i vores kommune og i vort land! Da du er ansvarlig for, at hele vort land flyder i skidt, fylder vi hermed din bopæl med skidtet. Skidt må tage skidt«.

De fire tiltalte har hver fået ti dagbøder à 750 kroner. Tre af mændene accepterede bøderne, mens den fjerde ikke mødte op i retten.

Hvis han ikke betaler dagbøderne, skal han i stedet i fængsel i ti dage.

Antisemitisk hærværk

For et par måneder siden blev Den Nordiske Modstandsbevægelse genstand for stor opmærksomhed i forbindelse med en anden sag om kriminalitet.

To af bevægelsens medlemmer blev dengang sigtet og varetægtsfængslet for hærværk begået blandt andet mod en jødisk gravplads i Randers.

Mens motivet i den sag efter politiets opfattelse var racistisk, gik anklagen i sagen om aktionen mod Jakob Ellemann-Jensen alene på chikane.

Bevægelsen har på sin egen hjemmeside dokumenteret aktionen hjemme hos den daværende miljø- og fødevareminister.

På sin hjemmeside skrev Den Nordiske Modstandsbevægelse i maj 2018:

»De nationalsocialistiske værdier om at bevare naturen må på sigt spredes rundt i verden og erstatte den nuværende, parasitiske tilgang til naturen, som mennesker har«.

»Uden det nationalsocialistiske syn på mennesket som en del af naturen med et unikt ansvar for at tage hånd om naturen vil menneskeheden på sigt gå under«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden