0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sosu-assistent i ældreplejen: Hvorfor skal jeg bruge tid på at registrere, hvor mange kartofler og hvor mange stykker rugbrød vores beboere spiser?

Sosu-assistent Sille Solgaard Christensen glæder sig over Djøf’s forslag om, at velfærdsmedarbejdere i den offentlige sektor skal bruge ti timer mere om måneden på offentlig service ansigt til ansigt med borgerne. ​​​​​​​​

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sille Solgaard Christensen fra Bispebjerghjemmet i Københavns Nordvestkvarter kan se en klar, men negativ udvikling i sit job som sosu-assistent fra begyndelsen for 15 år siden og til i dag.​

Som kontaktperson for tre-fire beboere på det lille plejecenter med 90 beboere er hun vant til at fungere som lidt af en blæksprutte i forskellige roller som sygehjælper, revisor, socialrådgiver, rengøringsdame, psykolog og tolk for beboerne på centret.

Det kan hun alt sammen godt lide. Men hun er dødtræt af alle de ting, der skal rapporteres og føres kontrol med. Det er eksploderet i de 15 år, den 36-årige kvinde har arbejdet i ældreplejen. Hun har masser af eksempler på lager. For eksempel disciplinen ernæringsscreening, som går ud på at registrere beboernes kostvaner.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce