Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om Klima­bedraget

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

En borger smittet med corona-virus fra Wuhan, vil i Øst-DK blive indlagt på højintenstiv sengeafsnit på Hvidovre.

Dansk mand mistænkt for at være smittet med ny coronavirus

En dansker er blevet indlagt på en højisolationsstue på Skejby Sygehus på grund af mistanke om smitte med den farlige virus.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den første dansker er blevet indlagt på grund af mistanke om smitte med ny coronavirus. ​​

Der er tale om en mand, som er vendt hjem fra Hubei-provinsen i Kina, hvor der er et virusudbrud, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt at sige, at det ikke er afklaret, om der er tale om ny coronavirus. Vi tager alle de nødvendige forholdsregler, og personalet på Skejby er trænet i at kunne varetage en situation som denne«, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at den pågældende mand har hoste og feber. Han er indlagt på en højisolationsstue, hvor personalet bærer særlige beskyttelsesdragter og er uddannet i at håndtere farlige sygdomme som ny coronavirus.

På Aarhus Universitetshospital i Skejby er der blevet taget prøver fra manden. De er nu på vej til Statens Serum Institut, hvor de skal analyseres. Sundhedsmyndighederne forventer svar på prøverne i løbet af natten til onsdag.

Hvis det viser sig, at prøven er positiv, vil patienten blive holdt i isolation og modtage behandling for sygdommen.

I Kina er mere 100 mennesker døde på grund af ny coronavirus, men herhjemme vurderer sundhedsmyndighederne fortsat, at der er meget lav risiko for, at virussen spreder sig i Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Eric Thayer/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?
  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?

  Henter…

  Pete Buttigieg er en af favoritterne i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat. Det er gået hurtigt, for det gør det for borgmesteren fra South Bend, Indiana. Men er USA klar til at vælge en præsident, der er homoseksuel?

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  Trods rigsretssag og en splittet nation er Donald Trump mere populær end nogensinde før. Måske har han ligefrem haft den fedeste uge i sin tid som præsident. Så er lektien fra tre år med Trump, at han er en ny slags politiker, der bliver stærkere af det, der ville gøre andre svagere?

 • Jack Plunkett/AP/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge
  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge

  Henter…

  Søndag aften vandt Billie Eilish de fire største Grammy-priser - som den yngste musiker nogensinde. Den 18-årige amerikaner skriver om selvmord og om døde venner og om en verden, de voksne har efterladt i krise. Men hvem er den teenager, som kom ind fra siden og ændrede musikbranchen for altid?

Forsiden