Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

En borger smittet med corona-virus fra Wuhan, vil i Øst-DK blive indlagt på højintenstiv sengeafsnit på Hvidovre.

Dansk mand mistænkt for at være smittet med ny coronavirus

En dansker er blevet indlagt på en højisolationsstue på Skejby Sygehus på grund af mistanke om smitte med den farlige virus.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den første dansker er blevet indlagt på grund af mistanke om smitte med ny coronavirus. ​​

Der er tale om en mand, som er vendt hjem fra Hubei-provinsen i Kina, hvor der er et virusudbrud, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt at sige, at det ikke er afklaret, om der er tale om ny coronavirus. Vi tager alle de nødvendige forholdsregler, og personalet på Skejby er trænet i at kunne varetage en situation som denne«, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at den pågældende mand har hoste og feber. Han er indlagt på en højisolationsstue, hvor personalet bærer særlige beskyttelsesdragter og er uddannet i at håndtere farlige sygdomme som ny coronavirus.

På Aarhus Universitetshospital i Skejby er der blevet taget prøver fra manden. De er nu på vej til Statens Serum Institut, hvor de skal analyseres. Sundhedsmyndighederne forventer svar på prøverne i løbet af natten til onsdag.

Hvis det viser sig, at prøven er positiv, vil patienten blive holdt i isolation og modtage behandling for sygdommen.

I Kina er mere 100 mennesker døde på grund af ny coronavirus, men herhjemme vurderer sundhedsmyndighederne fortsat, at der er meget lav risiko for, at virussen spreder sig i Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden