0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lejere frygter frit spil for kapitalfondes boligopkøb

Politikere må vende tilbage til forhandlingsbordet og gøre arbejdet færdigt, lyder kravet fra lejeres formand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Pensionskassen for akademikere P+ vil udstyre en stor udlejningsejendom på Amager med tagboliger. Beboerne er imod. Beboerformand Peter Schøller Rasmussen viser rundt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lejerne havde sat deres lid til et politisk indgreb mod udenlandske kapitalfondes mulighed for at tjene hurtige penge ved opkøb og renovering af lejeboliger.

Men nu har boligminister Kaare Dybvad Bek (S) indstillet forhandlingerne, fordi han ikke har kunnet opnå enighed om en aftale på Christiansborg.

Det ærgrer formanden for Lejernes Landsorganisation, Helene Toxværd.

»Det giver ingen mening. Det er uforståeligt for os, at det ender med et sammenbrud i en situation, hvor man er kommet så langt i forhandlingerne og har ryddet så mange sten af vejen«, siger Helene Toxværd.

Indgrebet skulle sætte en stopper for eksempelvis kapitalfonden Blackstone og dens mulighed for at opkøbe billige lejeboliger, sætte dem i stand og hæve huslejen markant.

Det skulle blandt andet ske ved hjælp af indførelse af en karensperiode.

Det ville betyde, at der efter overtagelse og gennemgribende modernisering af en ejendom skal gå syv år, før lejen må stige.

Der var frygt for, at et indgreb ville ramme andelsboliger på en uhensigtsmæssig måde.

Men det problem var angiveligt blevet løst og vejen banet for indgrebet.

Helene Toxværd frygter, at det manglende indgreb vil give los for kapitalfondes opkøb med store huslejestigninger til følge.

»Vi har set, at markedet har været sat lidt på hold her under forhandlingerne«.

»Jeg kan være rigtig bekymret for, hvordan reaktionen på det her vil være hos Blackstone og andre«, siger landsformanden.

Hun mener, at politikerne må tage en ny runde ved forhandlingsbordet.

»Vores anbefaling er, at de må se at komme tilbage til forhandlingsbordet, ikke bare for lejernes skyld, men for hele samfundets skyld, siger Helene Toxværd.

ritzau

Annonce