0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bagmandspolitiet beslaglægger ejendom i London til 130 millioner

Det danske bagmandspoliti har overtaget en ejendom nær Hyde Park tilhørende en mistænkt i sagen om svindel med udbytteskat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En ejendom i nærheden af Hyde Park i London er blevet beslaglagt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kendt som Bagmandspolitiet.

Ejendommen er omkring 130 millioner kroner værd og tilhører en af de mistænke i den enorme sag om udbytteskat.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

I forbindelse med udbyttesagen formodes den danske stat at være blevet svindlet for i alt 12,7 milliarder kroner i form af uberettiget refusion af udbytteskat.

Med inddragelsen af ejendommen i London har Bagmandspolitiet indtil videre beslaglagt værdier for mere end tre milliarder kroner i sagen.

Det oplyser statsadvokat Kirsten Dyrman fra Søik.

»Søik arbejder benhårdt på, at så mange midler som muligt vender tilbage til den danske statskasse. Det er et meget omfattende arbejde, der endnu ikke er færdigt«.

»Men det er vigtigt, at vi – mens vi efterforsker, om personer kan straffes i sagen – samtidig får beslaglagt så mange værdier som overhovedet muligt«, siger Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke, hvem ejeren af den beslaglagte ejendom er.

De værdier, der er beslaglagt i udbyttesagen, er foreløbige. Det betyder, at der ved en eventuel straffesag vil blive taget endelig stilling til, hvad der skal ske med værdierne.

Hvis de danske myndigheder ved en straffesag får værdierne konfiskeret, kan aktiverne realiseres, og herefter kan pengene tilfalde den danske statskasse.

Efterforskningen af muligt bedrageri med udbytteskat begyndte i 2015 efter anmeldelser fra de danske skattemyndigheder.

Søik efterforsker flere netværk af personer og selskaber, der har været involveret i tilbagesøgning af udbytteskat fra den danske stat.

Efterforskningen foregår i flere spor og omfatter et sagskompleks med en række selvstændige sager.

Derfor har Søik nedsat flere efterforskningshold, som får bistand fra blandt andet skattemyndighederne og internationale samarbejdspartnere.

Den formodede svindel med udbytteskat er ikke kun gået ud over den danske statskasse. En række europæiske lande menes at være blevet franarret store milliardbeløb.

Således er sagen om bedrageri om udbytteskat også løbende blevet afdækket af medier og journalister fra flere lande.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere