Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Roald Als/POLITIKEN
Tegning: : Roald Als/POLITIKEN

Efter et år som eneste speciallæge i psykiatri i Fiji: Fijianere kender hverken til angst, depression eller spiseforstyrrelser

Frustreret over at lave samlebåndsarbejde som overlæge på et dansk universitetshospital rejste Anne Bastholm Blicher med sin famile til Fiji-øerne og en stilling som ørigets eneste fuldtidsansatte speciallæge i psykiatri . Det blev både en kulørt og lærerig oplevelse med et helt anderledes sygdomsbillede og tilgang til medicin og behandling . »Min egen læringskurve var utvivlsomt hospitalets stejleste fra start til slut«, skriver hun i denne tankevækkende beretning.

FOR ABONNENTER

Ti måneder senere rejste familien af sted til Fiji med fire kufferter og utallige sommerfugle i maven. I første omgang havde landets sundhedsministerium godt nok spærret øjnene op, da de modtog en uopfordret ansøgning fra Danmark. Landet havde i årevis manglet én – eller endnu bedre flere – psykiatere til deres hospitalsvæsen, og forsøg på rekruttering havde ikke båret frugt. Trods det var vi nær ved at give op på grund af deres langsommelighed i ansættelses-processen. På afrejsetidspunktet var hverken ansættelseskontrakt eller arbejdstilladelse på plads trods løfter om det modsatte, men jeg havde dog en mundtlig aftale om ansættelse som eneste fuldtidsansatte speciallæge i psykiatri på Fijis eneste psykiatriske hospital, St. Giles Hospital. Min mand havde fået syv måneders orlov fra sit arbejde, huset var lejet ud, og de bekymrede bedsteforældre kørte os til lufthavnen. Børnene og jeg følte os modige, mens min mand nok nærmere følte, vi var dumdristige. Han havde dog givet efter for familiens flertal i erkendelsen af, at man oftere fortryder det, man ikke får gjort, end det man gør.

Kampagnetilbud: Prøv 3 måneder for 299,-

Få den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden