Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det regner og blæser flere steder i landet. Her Fredericia Vold. I løbet af ugen har man gravet stykker af Volden væk da der var risiko for store skred. Nu er der afspærret nye områder da der er risiko for nye skred andre steder. Det er primært den del af Fredericia Vold der grænser ud til Lillebælt ved Østerstrand.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lige nu: Færger er aflyst, og vandet truer flere steder

Blæsevejr og vand fra oven skaber problemer af forskellig art rundtom i landet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Flere færger er lørdag aflyst på grund af blæst. Samtidig kæmper flere områder i landet med risiko for oversvømmelser på grund af store mængder regn. Og ved Vesterhavskysten og den vestlige Limfjord er der varsel om forhøjet vandstand.

Adskillige steder i landet giver vejret lørdag problemer af forskellig karakter. Blandt andet er færgerne mellem Hirtshals og Kristiansand og Larvik i Norge aflyst. Og fra Frederikshavn er færgen mod Oslo 19.30 også aflyst.

I de indre farvande er færgefarten mellem Hou i Østjylland og Sælvig på Samsø indstillet resten af lørdagen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi forbereder man sig ifølge vagtchef Søren Strægaard på, at vandet ved den jyske vestkyst vil stige. Dog forventer man ikke de store problemer.

Men ved havnen i Esbjerg - navnlig ved parkeringen ved Fanø-færgen - kan der muligvis opstå nogle problemer.

»Hvis folk har efterladt deres biler, og området bliver oversvømmet, så skal vi have trukket bilerne væk«, lyder det fra Strægaard, der også kan berette om flere væltede træer i politikredsen.

Også hos Midt- og Vestjyllands Politi melder man om væltede træer. Og flere veje i Struer Kommune er eller har været spærret.

Hvor den forhøjede vandstand ved kysten skyldes blæsevejret, så kæmper andre steder i landet mod det vejr, som kommer ned fra oven - regnen.

Gennem den senere tid har det regnet ganske meget, og oversvømmelser har allerede skabt problemer. Blandt andet måtte flere beboelsesejendomme i Horsens tidligere på ugen rømmes af frygt for digebrud og oversvømmelse.

Lørdag er det blandt andet beredskabet i Vejle Kommune, der kæmper mod en stigende vandstand.

Kommunen fortæller på sin hjemmeside, at beredskabet arbejder på at lægge sandsække ud ved Vestergade og Spinderihallerne. Flere steder er der vand på vejene i byen. Blandt andet er Valdemarsgade blevet lukket.

Også i Silkeborg Kommune giver vandmasserne problemer. Natten til fredag blev der målt en vandpassage på 44.000 liter i sekundet ved en sluse ved Silkeborg Langsø. Det er dobbelt så meget som normalt for årstiden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden