0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 1: Før katastrofen Skibet, der skulle i drift for enhver pris

En ufattelig tragedie udspillede sig for snart 30 år siden midt om natten ude på havet mellem Danmark og Norge. Den påsatte brand på færgen Scandinavian Star natten til 7. april 1990 kostede 159 mennesker livet – og sagen er stadig Skandinaviens største uløste kriminalgåde. Lars Halskov har skrevet om sagen i Politiken og har også udgivet en bog om katastrofen. Nu står han sammen med instruktør Mikala Krogh og manusforfatter Nikolaj Scherfig bag den nordiske tv-dokumentarserie ’Scandinavian Star’, der herhjemme sendes på DR. I de næste uger kan du følge hans fortælling om sagen. Her er første kapitel.

FOR ABONNENTER

Skiferien i Norge havde været hektisk. Sneen havde væltet ned uden for deres sorte træhytte i Hemsedal over 200 kilometer nord for Oslo. Det havde været svært at tro, at skisæsonen var ved at være slut i Norge – og når han havde taget langrendsskiene af, gravede Jakob sammen med sine søstre tunneler og gangsystemer i de store snedriver.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden