0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 1: Før katastrofen Skibet, der skulle i drift for enhver pris

En ufattelig tragedie udspillede sig for snart 30 år siden midt om natten ude på havet mellem Danmark og Norge. Den påsatte brand på færgen Scandinavian Star natten til 7. april 1990 kostede 159 mennesker livet – og sagen er stadig Skandinaviens største uløste kriminalgåde. Lars Halskov har skrevet om sagen i Politiken og har også udgivet en bog om katastrofen. Nu står han sammen med instruktør Mikala Krogh og manusforfatter Nikolaj Scherfig bag den nordiske tv-dokumentarserie ’Scandinavian Star’, der herhjemme sendes på DR. I de næste uger kan du følge hans fortælling om sagen. Her er første kapitel.

FOR ABONNENTER

Skiferien i Norge havde været hektisk. Sneen havde væltet ned uden for deres sorte træhytte i Hemsedal over 200 kilometer nord for Oslo. Det havde været svært at tro, at skisæsonen var ved at være slut i Norge – og når han havde taget langrendsskiene af, gravede Jakob sammen med sine søstre tunneler og gangsystemer i de store snedriver.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce