0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er de danske corona-tilfælde

Tre er smittet efter skiferie i Norditalien, en efter en konference i München.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Foreløbig er ingen danskere indlagt med corona, de fire smittede er i hjemmekarantæne. Men skulle det blive nødvendigt med indlæggelser, er man forberedt, blandt andet på Hvidovre Hospital.

Danmark

Mandag 2. marts kl. 8.55 er der fire danske smittede med corona-virussen. Få overblik over, hvem de er her:

Patient 0

Den danske journalist Jakob Tage Ramlyng, ansat som redaktør på TV 2, var i uge 8 på skiferie i Chiesa i Valmalenco i provinsen Sondriodet, som ligger i det nordlige Italien sammen med sin familie. Familien fløj hjem via Milanos Milpensa lufthavn.

Han kom til Danmark mandag 24. marts og begyndte onsdag formiddag at vise symptomer. Natten til torsdag blev han bekræftet smittet med. Han har været sat i hjemmekarantæne sammen med sin kone og sin søn, der begge er testet negative.

16 af hans kolleger på TV 2 er også i hjemmekarantæne, fordi han nåede at være på arbejde nogle timer onsdag formiddag, før han fik det dårligt og gik hjem.

2. smittede

Personen blev syg med hoste efter en nylig skiferie i Norditalien, oplyser Sundhedsstyrelsen. Patientens køn er ukendt. Han/hun blev undersøgt på Rigshospitalet. Fredag blev det bekræftet, at prøven var positiv.

Ligesom patient 0 havde den smittede været på skiferie i Norditalien. Vedkommende kom tilbage til Danmark 15. februar og blev syg med hoste tre dage efter sin hjemkomst.

Vedkommende henvendte sig til egen læge 27. februar - ni dage efter de første symptomer - og blev herefter henvist til Rigshospitalet, hvor en halspodning altså har bekræftet, at personen er smittet.

3. smittede

Personen har været på en konference i München, hvor vedkommende formentlig er blevet smittet. Der er tale om en ansat på Aarhus Universitetshospital, der har været i kontakt med en italiener. Patienten blev også undersøgt på Aarhus Universitetshospital, hvor han fredag 28. februar blev testet positiv.

Den smittede arbejder på hospitalets afdeling for hud- og kønssygdomme, og han har været i kontakt med både andre ansatte samt patienter, skriver Jyske Vestkysten. Han sørgede for at isolere sig, da den italiener, han havde været i kontakt med, viste sig at være smittet.

Omkring 30 personer er blevet sat i hjemmekarantæne, fordi de har været i kontakt med medarbejderen.

4. smittede

Denne smittede har tæt kontakt til den anden smittede. Det betød, at den fjerde smittede allerede var i hjemmekarantæne, da vedkommende mandag blev testet positiv.

Hjemmekarantæne

2. marts er 122 danskere i hjemmekarantæne. 108 har haft kontakt med et af de fire smittetilfælde. De resterende 14 har haft kontakt med en udenlandsk smittet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere