0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Risikoen for en ny finanskrise vokser: Det bliver dyrt, når mennesker mødes mindre

Regeringens udspil skal begrænse smittefaren ved coronavirussen, men det koster vækst.

Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at mindske smitterisikoen i Danmark blev der spillet for tomme sæder, da P8 Jazz Alive foregik i DR Koncerthuset i fredags.

Danmark

At skabe social distance, at mindske den fysiske kontakt mellem mennesker og lade færre mødes. Det er en af de løsninger, der globalt er i spil for at begrænse spredningen af coronavirussen, og det var den, der fredag nåede frem til dansk politik, da statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde kraftigt opfordrede til aflysning af alle arrangementer med over 1.000 deltagere.​

Udspillet kommer ikke som noget chok for danske virksomheder. Næsten alle de større virksomheder har i de senere uger skåret ned på den fysiske kontakt og aflyst forretningsmøder og flyrejser, som ikke var absolut kritiske. I kantiner er buffeter blevet afløst af portionsanretninger, så der tyndes ud i køerne. Det er sværere at måle, om færre giver hånd.

Regeringens nye tiltag flugter derfor fint med de initiativer, som virksomhederne allerede har taget for at beskytte medarbejdernes og kundernes helbred mod den frygtede virus. Det er selvsagt førsteprioritet i enhver ansvarlig virksomhed. Men det koster økonomisk, og tiltagene har en selvforstærkende effekt på den krise, som dag for dag bliver en mere alvorlig trussel mod det i forvejen skrøbelige økonomiske opsving. Med en voksende risiko for, at det ender i en recession i samme størrelsesorden som finanskrisen i 2008.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts