0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 2: Klokken var 02.24, da der blev sendt mayday ud. En time efter forlod kaptajnen skibet, mens der stadig stod passagerer tilbage på agterdækket

Resumé fra første kapitel: Den første brand på Scandinavian Star var blevet slukket af to passagerer lidt i klokken to natten til 7. april 1990. Men pludselig væltede giftig, sort røg op gennem skibet fra en sektion med ubenyttede kahytter, der skulle renoveres. Den nye brand var antændt tæt ved kahyt 219. Som andre passagerer flygtede danske Else Guldager og hendes familie ud gennem de røgfyldte korridorer. Det samme gjorde norske Jan Harsem med sin søn på halvandet år, mens hans gravide hustru, Christine, var løbet i forvejen. Men da Jan kom ud på agterdækket, var Christine forsvundet. Ved siden af ham stod Else og to af hendes børn. Men hendes mand, Benny, og deres to andre børn var ikke kommet med ud på agterdækket. Her er andet kapitel af Lars Halskovs fortælling om sagen.

FOR ABONNENTER

Da den giftige røg sivede gennem korridorerne, var Else Guldager flygtet ud af kahytten sammen med sin mand Benny og deres tre børn og en plejedatter.

Nu stod hun på agterdækket. Men kun to af børnene, 15-årige Jakob og 13-årige Tine, var kommet med ud på dækket. Så de stod og råbte ind i korridoren efter de andre børn – Janne og Christina – og Benny.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce