0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen giver historisk milliardpakke til truede virksomheder

Ny trepartsaftale på vej med milliardstøtte til Corona-ramte virksomheder i alle brancher.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om udviklingen i Coronasmitten.

Danmark

Regeringen er på vej med en historisk hjælpepakke til erhvervslivet, der indeholder milliardstøtte til private virksomheder, der er presset i bund af den økonomiske virkelighed, som Corona-pandemien har sat Danmark i. Aftalen er de seneste dage blevet forhandlet af flere ministre og arbejdsmarkedets parter, erfarer Politiken.

Pakken, som bliver præsenteret på et pressemøde i Statsministeriet kl. 12, betyder, at alle virksomheder uanset branche, der står over for at skulle afskedige 30 procent af medarbejderne eller 50 ansatte, i de kommende tre måneder vil kunne få refunderet 75 procent af lønudgiften - dog op til et maksimum beløb:

Timelønnede, der er ekstra truet af afskedigelse som følge af ordrenedgang på industrivirksomheder og manglende besøgende på cafeer og restauranter vil kunne få særlig høj dækning.

For funktionærer er der ifølge Politikens oplysninger sat et lønloft på 23.000 kroner per måned og for de timelønnede kan den statslige kompensation kom 26.000 - op til max. 90 procent af lønnen. Årsagen til det er, at de timelønnede selvsagt kan afskediges med meget korte varsler modsat funktionærer. Ifølge Politikens oplysninger bidrager lønmodtagere selv med fem feriedage, der skal afholdes i denne forbindelse.

I den kommende uge vil regeringen søge Folketingets opbakning til aftalen. Det fremgår også af aftalen, at man vil se positivt på ordninger, hvor virksomheder kan låne medarbejdere ud til hinanden.

En forudsætning for at modtage støtten fra staten er til gengæld, at virksomhederne ikke fyrer medarbejderne, men kun må hjemsende midlertidigt. Folk skal altså kunne få deres gamle job tilbage bagefter. Ordningen gælder angiveligt fra 9. marts til 9. juni.

Ordningen gælder ifølge Politikens oplysninger alle - og altså også dem, der ikke er medlem af en a-kasse.

Opdateres