0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Coronavirus

Fra patient nul til pandemi: På to uger blev vores hverdag forandret

18. marts 2020
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få overblik over udviklingen

  1. Patient nul

   TV2-redaktøren Jacob Tage Ramlyng bliver testet positiv for coronavirus efter en skiferie i Italien. Efter 8 dage bliver han meldt rask igen.

  1. Karantænekrav

   Danskere, der har været i højrisikoområder, fx Norditalien, Iran og Kina, skal isolere sig selv i 14 dage efter hjemkomst. Mere end 100 personer er allerede i karantæne.

  1. Ikke flere håndtryk

   På sit første corona-pressemøde opfordrer statsminister Mette Frederiksen til, at arrangementer med mere end 1.000 deltagere aflyses. Desuden skal alle holde op med at give kys, kram og hånd.

   Mens statsborgerskabsceremonier bliver suspenderet, nægter nægter 67.000 hesteentusiaster i Herning at gå glip af den årlige hingstekåring,

  1. De første indlæggelser

   6 af i alt 90 syge er indlagt på sygehus og 1813 bliver lagt ned af bekymrede borgere. Regeringen lover at oprette en coronahotline.

  1. Knæk kurven, ikke systemet

   Mette Frederiksen advarer om, at sundhedssystemet vil knække sammen, hvis ikke alle gør en indsats for at begrænse smitten.

   Danskerne skal nu holde sig fra offentlig trafik i myldretiden, Norwegian aflyser 3.000 flyafgange og regeringen indfører tre tiltag, der skal forhindre, at covid-19 også bliver erhvervslivets død.

  1. Udbruddet er nu en pandemi

   WHO slår fast, at coronaudbruddet er en pandemi og regeringen beslutter at sende alle offentligt ansatte, der ikke har kritiske funktioner, hjem. Alle skoler lukkes i 14 dage og forsamlinger på mere end 100 personer er midlertidigt forbudt.

   »Vi skal hellere handle i dag end i morgen«, siger Mette Frederiksen, med det resultat, at supermarkederne løber tør for rugbrød og toiletpapir.

  1. Regeringen skifter strategi

   Mens de første coronasyge blev smittet på ferie, har mindst 100 danskere nu smittet hinanden herhjemme, og regeringen skifter strategi.

   Kun de mest syge bliver nu testet for covid-19. En ny hastelov giver myndighederne mulighed for at bryde ind i smittedes boliger, ligesom syge nu kan tvangsbehandles.

  1. Vi lukker os inde

   Regeringen fraråder alle ikke-nødvendige rejser ud af landet, samtidig med, at grænserne lukkes - foreløbigt til efter påske.

   Omkring 80.000 privatansatte arbejder nu hjemmefra og hotelkæden, der står bag bl.a. Bella Center, fyrer 350 ansatte som følge af halveret omsætning på grund af coronavirus.

  1. Coronarelateret dødsfald

   En 81-årig patient på Herlev Hospital dør som følge af en coronainfektion.

   Flere sygehuse melder om tyverier af håndsprit og masker og Dansk Apotekerforening opfordrer ældre til at holde sig væk fra apoteket og i stedet få andre til at hente deres medicin.

  1. Hjælp til hjemsendte

   SAS lukker de fleste ruter og sender 4.000 danske ansatte hjem.

   Trepartsaftale sikrer milliardstøtte til større virksomheder, der står overfor at skulle sende medarbejdere hjem. Aftalen giver lønkompensation til funktionærer på 75 procent af lønnen.

  1. Stram op!

   For mange folk ignorerer myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. Han beder danskerne om at stramme op.

   WHO beder alle lande om at teste så mange som muligt for covid-19 og regeringen, som ellers havde skåret kraftigt ned på tests, indkøber tre nye testmaskiner. Desuden får små virksomheder mulighed for at udskyde betalingen af moms og skat.

  1. Dronningen har noget at sige

   Ikke kun myndighederne, men også majestæten er utilfredse med den hensynsløshed, dele af befolkningen lægger for dagen. Dronning Margrethe taler til nationen i forlængelse af et pressemøde, hvor statsministeren bl.a. forbyder forsamlinger på over ti personer.

   Der er ikke længere danskere, der forlader landet. Til gengæld er der flere tusinde, der er strandet udenlands.

  1. Butikker lukker

   Fra kl. 10 onsdag morgen skal en lang række butikker og restauranter lukke frem til 30. marts. Forsamlingsforbuddet træder i kraft.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts