0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

De mystiske brande

Resumé: Passagerer og besætning havde forladt det brandhærgede ’Scandinavian Star’, mens der befandt sig mange døde i skibets korridorer og gange. De svenske brandfolk mente, at de havde fået kontrol over branden, men Men besætningsmedlemmer sagde til dem, at de var nødt til at pumpe vand ud af skibet, så det ikke kæntrede – og så blussede ilden op igen.

10 timer efter dødsbrandens start begyndte slæbebåde at bugsere skibet ind mod den svenske by Lysekil. Ud over maskinmesteren og chefelektrikeren var også en maskinist og kaptajn Hugo Larsen blevet fløjet tilbage til skibet. Her er kapitel 3 af Lars Halskovs fortælling om mordbranden på Scandinavian Star.

FOR ABONNENTER

Omkring klokken 15 lørdag eftermiddag oplevede brandmændene pludselig en stærk hede, da de åbnede dørene ind til flere korridorer. Brynfors forklarede senere, at heden var så stærk, at de ikke kunne gå ind at slukke ilden. Som han senere formulerede det:

»Mine folk måtte slukke udefra. Det var det eneste sted, hvor det egentlig brændte på skibet efter så mange timer. Det var en ny varme, som kom fra dækket under receptionen«.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce