0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 4: Døden havde været Laurids’ følgesvend siden teenageårene. Nu stod præsten over for en helt ny udfordring

Resumé: I løbet af 38 timer havde der været mindst fire brande på ’Scandinavian Star’, og de to sidste store brande opstod mange timer senere end de første to påsatte brande. Brandfolkene undrede sig over det mystiske brandforløb. Den svenske brandmester Ingvar Brynfors mente, at det måtte være nye påsatte brande, mens andre brandfolk vurderede, at det måtte være varmen i skroget, som havde ført til en genopblussen af dødsbranden. Under søforklaringen stod forretningsmand Henrik Johansen frem som den, der havde overtaget skibet kun en uge før branden. Familien Porsborg ventede stadig på nyt om Torben Porsborg. Her er kapitel 4 af Lars Halskovs fortælling om mordbranden på ’Scandinavian Star’.

FOR ABONNENTER

Laurids Korsgaard havde aldrig prøvet at holde en lignende prædiken som ved sørgegudstjenesten 17. april 1990 i kirken i Frederikshavn. Fra prædikestolen skulle han udlægge teksten for de efterladte familier, overlevende og tre ministre, mens de hvide kister stod på kirkegulvet.

Laurids Korsgaard bad kirketjeneren om at måle op, hvor mange kister der kunne være inde i kirken. Så mange kister havde de ikke før prøvet at skulle finde plads til. 13 kister med 15 af de danske omkomne kom til den nordjyske by. To små børn lå sammen med henholdsvis deres far og mor.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce