0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 4: Døden havde været Laurids’ følgesvend siden teenageårene. Nu stod præsten over for en helt ny udfordring

Resumé: I løbet af 38 timer havde der været mindst fire brande på ’Scandinavian Star’, og de to sidste store brande opstod mange timer senere end de første to påsatte brande. Brandfolkene undrede sig over det mystiske brandforløb. Den svenske brandmester Ingvar Brynfors mente, at det måtte være nye påsatte brande, mens andre brandfolk vurderede, at det måtte være varmen i skroget, som havde ført til en genopblussen af dødsbranden. Under søforklaringen stod forretningsmand Henrik Johansen frem som den, der havde overtaget skibet kun en uge før branden. Familien Porsborg ventede stadig på nyt om Torben Porsborg. Her er kapitel 4 af Lars Halskovs fortælling om mordbranden på ’Scandinavian Star’.

FOR ABONNENTER

Laurids Korsgaard bad kirketjeneren om at måle op, hvor mange kister der kunne være inde i kirken. Så mange kister havde de ikke før prøvet at skulle finde plads til. 13 kister med 15 af de danske omkomne kom til den nordjyske by. To små børn lå sammen med henholdsvis deres far og mor.

I alt var 33 ud af de 159 omkomne danskere, og kisterne i kirken var de første med danske omkomne, der var klar til at blive begravet.

Egentlig havde Laurids Korsgaard bedt sin biskop om at holde prædiken, men da denne var bortrejst, måtte han selv påtage sig opgaven. Det var dog nemmere, end han troede. Han skrev prædikenen i løbet af ingen tid. De mange samtaler på flådestationen med efterladte havde skaffet det nødvendige råstof, og ordene gav næsten sig selv.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden