0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sofia Busk/Sofia Busk
Foto: Sofia Busk/Sofia Busk

Maria Burin Møller sidder træt i omklædningen efter en aftenvagt, lige efter de første coronapatienterne kom. Hun er intensivsygeplejerske på Hvidovre Hospital og plejer de hårdest ramte patienter med Covid-19. Politiken følger hendes hverdag.

Intensivsygeplejerske på Hvidovre: Alt er forandret. Forudsigeligheden er væk

Masker med visir, smittefare og lynkursus til kolleger, som skal være klar, hvis en stor bølge patienter med corona kommer. Hverdagen på intensivafdelingen på Hvidovre Hospital, hvor Maria Burin Møller er sygeplejerske, holdes oppe af fællesskabet og en god portion adrenalin.

FOR ABONNENTER

Hun havde tænkt på, at coronavirussen kunne komme til Danmark, da de første danskere kom hjem fra skiferie og var smittede. Men da statsminister Mette Frederiksen onsdag 11. marts lukkede Danmark ned, blev det alvor.

»Jeg tror, at alle på intensivafdelingerne holdt vejret. Det er ligesom den scene i ’Titanic’, hvor skibet har ramt isbjerget, og der bliver helt stille, mens man venter, og man når at tænke: Okay, nu kommer det«.

Maria Burin Møller er 33 år og intensivsygeplejerske på Hvidovre Hospital. Hun plejer de allerhårdest ramte coronapatienter.

Hverdagen på en intensivafdeling har noget stille, men ekstremt over sig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden