0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ove Fjordside
Foto: Ove Fjordside

Her på tæppet ved denne sofa blev branden på 'Scandinavian Sea' antændt.

Kapitel 5: Den amerikanske forbindelse

Resumé af forrige afsnit: Sognepræst Laurids Korsgaard oplevede, at vreden mod skibsreder Henrik Johansen og hans direktør Ole B. Hansen var stor i kirken i Frederikshavn, da sørgegudstjenesten blev holdt for de danske omkomne. Sammen med kaptajn Hugo Larsen fik de en dom for skibets manglende sikkerhed på seks måneders hæfte. Uden at have beviser udpegede Oslo Politi den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen som brandstifter. Først 23 år senere trak politiet anklagen tilbage og erklærede, at sagen var uopklaret. Her er kapitel 5 af Lars Halskovs fortælling om mordbranden på ’Scandinavian Star’.

FOR ABONNENTER

Jan Harsem begyndte at samle information. Han opdagede, at ingen medier havde været opmærksomme på Niels-Erik Lund. Han fandt blot en lille notits i den norske avis VG om ’Scandinavian Star’, hvor der stod: Hvem er denne mystiske mand? Og så var der et lille billede af Niels-Erik Lund.

I lang tid ringede han forgæves til Niels-Erik Lunds telefonnummer. Men en dag tog danskeren telefonen, og de aftalte at mødes kort efter i juni 1995.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce