0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kapitel 6: Til hverdag lykkedes det ofte at inddæmme det ubærlige. Men den dag kom det frem

Resumé af forrige afsnit: En langt større personkreds havde været i miljøet omkring ’Scandinavian Star’ end hidtil kendt. Sporene førte til Florida, hvor skibet havde sejlet for et selskab, som havde haft flere skibsbrande og uheld. Som besætningsmedlem oplevede Ove Fjordside to af skibsbrandene og sagde nej til at arbejde på ’Scandinavian Star’. Her udbrød der brand i 1988 – to år før den påsatte brand, som kostede 159 mennesker. Her er kapitel 6, som er det sidste kapitel i Lars Halskovs fortælling.

FOR ABONNENTER

Før var de overlevende og efterladte blevet mødt med kølige juridiske afvisninger, når de bad om at få undersøgt de mange ubesvarede spørgsmål i forbindelse med katastrofen på ’Scandinavian Star’. Men norsk politis og Stortingets beslutning om at åbne hver sin undersøgelse af tragedien havde skabt optimisme.

For første gang var det officielle Norge mødt op med landets mest fremtrædende repræsentanter. Dronning Sonja og statsminister Erna Solberg kom til arrangementet, mens Danmark havde sendt ambassadør Torben Brylle. Anerkendelsen fra højeste sted i Norge glædede de overlevende og efterladte.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce