0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fejl hos politiet: 72 uskyldige er blevet registreret sigtet

Fejlene burde være undgået, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En fejl i politiets sagssystemer har betydet, at 72 personer har været registreret sigtet i sager, de ikke har været en del af, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Samlet set har der været 669 personer tilknyttet sager, som de ikke har været en del af.

Det kan for eksempel være som part i et færdselsuheld, anmelder af en forbrydelse eller som vidne. Og i 72 tilfælde altså som registreret sigtet.

Det er helt konkret fejl i politiets sagsstyringssystem, Polsas, som har betydet, at der er registreret personer på forkerte sager. Der er fundet fejl i perioden 1993 til 2020.

»Det er fejl, vi beklager meget. Fejlene er et resultat af sagsbehandlingsfejl, der kunne – og burde – være undgået«, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

»Politiet ser på håndtering af borgernes data med stor alvor, og vi har derfor sat et udredningsarbejde i gang, som skal sikre, at fejlene rettes, og at vi får det nødvendige overblik«.

»Desuden har vi igangsat en række tiltag, der skal sikre, at det ikke sker igen«, siger han i en pressemeddelelse.

Arbejdsgruppe nedsat

Rigspolitiet skriver om sagen, at det har nedsat en arbejdsgruppe, som skal sikre, at de identificerede fejl rettes hurtigst muligt.

»Arbejdsgruppen skal ud over at rette fejlene også sikre, at der sker den nødvendige orientering af alle berørte borgere, for hvem fejlen måtte have haft negative konsekvenser«.

Derudover vil Rigspolitiet styrke den vejledning, der gives til medarbejderne på området, så fejlene ikke gentager sig, ligesom der fremadrettet vil blive indført en skærpet egenkontrol i alle politikredse, som Rigspolitiet vil føre tilsyn med.

Rigspolitiet er i dialog med Datatilsynet omkring håndteringen af sagen - en dialog, der vil fortsætte, til alle fejl er bragt i orden, lyder det i pressemeddelelsen.


ritzau/Politiken

Annonce