0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny bommert kan føre til erstatningskrav: »Jeg er målløs over, at vi nu ser endnu en alvorlig datafejl i politiet«

Mindst 72 borgere har fejlagtigt været registreret sigtet, og det kan udløse erstatning, vurderer førende advokater. Rigspolitiets kritiseres politisk for at have tilbageholdt oplysninger siden november.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Storstrøm fængsel på Falster. Hvis en datafejl hos politiet har medført, at en indsat fejlagtigt er blevet nægtet et besøg, så kan det udløse et krav om erstatning, påpeger advokat Michael Juul Eriksen.

Danmark

En sagsbehandlerfejl i Rigspolitiets sagssystem har knyttet flere hundrede borgere til sager, som de ikke har del i. 72 personer har således været registreret sigtet i sager, som de er uskyldige i, og det kan ende med at udløse en række erstatningssager.​​

Det vurderer formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, Kristian Mølgaard:

»Hvis man har været sigtet uberettiget, så kan det udløse en erstatning for tort, for det kan have betydet, at man har fået en anderledes myndighedsbehandling, end man ellers skullet have. Man kan derved have lidt en økonomisk eller ikke-økonomisk skade«, siger han.

Tirsdag oplyste Rigspolitiet om sagsbehandlerfejlen i politiets system, det såkaldte Polsas, som har ført til, at indtil videre 669 borgere uberettiget er knyttet til sager. En intern arbejdsgruppe i politiet skal sikre, at de identificerede fejl rettes hurtigst muligt. Gruppen skal også sikre, at de berørte borgere, for hvem fejlen måtte have haft negative konsekvenser, bliver orienteret.

Kristian Mølgaard har allerede, oplyser han, fået henvendelser fra pårørende, som vil finde ud af, om de kan være ramt af datafejlen.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter