Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Selv om det kan se ud som om, at der er for mange mennesker samlet i parker og ved søerne i København, mener politiet, at borgerne er gode nok til at holde afstand.

Københavns Politi roser borgerne: Har kun givet 35 coronabøder og de fleste på én vandpibecafe

Politiet er forbavset over, hvor få der bryder corona-lovgivningen og har i denne periode uddelt 35 bøder.

Danmark

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Københavns Politi roser hovedstadens borgere for at udvise respekt over for corona-lovgivningen.

Tidligere har de meldt ud til Politiken, at de var bekymrede for, om folk ville overholde reglerne, når forårsvejret meldte sig, men nu kan politiet konstatere, at folk holder afstand og undgås at flokkes.

»Det er forbavsende få, der overtræder loven, og borgerne har en stor velvilje til at overholde råd og vejledninger«, siger Tommy Laursen, politiinspektør i Københavns Politi.

35 bøder har politiet udstedt indtil nu, og 23 af dem blev givet 20. marts, da en vandpibecafé valgte at holde åbent med for mange mennesker.

De resterende 12 bøder er givet i enkeltstående tilfælde til forretningsdrivende, som caféejere og grønthandlere, der enten har lukket for mange ind, ikke haft handsker eller sprit, eller som ikke har sørget for, at kunderne holdt afstand.

Holder afstand trods mange mennesker

Den seneste blev givet i går til en grønthandler - og var den eneste bøde onsdag. Ifølge politiet er borgerne gode til at ringe og fortælle, hvis de oplever utrygge forhold, der kunne gå imod corona-loven.

»Men oftest konstaterer vi, at selvom mange mennesker er samlet ved offentlige steder, holder de afstand«, siger Tommy Laursen og fortæller, at han er taknemlig over borgersindet, der eksisterer i København i disse dage:

»Vi har stadig en løftet pegefinger, men befolkningen skal have ros for, at de har reflekteret over de budskaber, der kommer ud. De lytter til os«.

Tommy Laursen tror på, at tendensen forsætter henover påskedagene, men politiet vil være til stede med ekstra bemanding.

»Det er vigtigt, at borgerne fortsætter med at opretholde deres gode opførsel, så det ikke løber løbsk. Og vi følger med i, hvad der sker i forskellige områder henover påske og modtager gerne informationer fra borgerne«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden