0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan så der ud i Europas byer fredag

I Danmark advarer myndigheder bekymret imod smittefare flere steder i byen, hvor især unge samler sig lovlig mange og lovlig tæt. Men hvordan ser der egentlig ud i andre byer? I andre lande? Og på andre kontinenter? Vi går på nettet og tager en kigger.

FOR ABONNENTER

Lad os prøve at se det hele lidt fra oven. Eller rettere: ude fra rummet. Med en aliens øjne. Et væsen fra en anden verden, der hjemmefra har fået til opgave at følge lidt med i, hvad Jordens dominerende art egemntlig går og foretager sig for tiden. Men som kun har en måde at finde ud af det på: gennem det utal af web cams, vi mennesker har opstillet ved bygninger, pladser, strande og skiløjper rundt om på planeten, og som døgnet rundt sender live på nettet.

Kloden selv hænger der jo sådan set endnu. Nærmest som den plejer. Blå og grøn og brun. Stedvis pyntet med skyer. Men på nettet skal der ikke mange klik til, før selv et rumvæsen af den mindre kvikke slags vil fatte mistanke om, at noget er forandret.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce