0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brostrøm: Slingrekurs kan underminere befolkningens tillid og kampen mod corona

Danskerne har den højeste tillid til statens coronahåndtering i Europa. Men tilliden og efterlevelsen af sundhedsråd skrider, hvis indsatsen ikke er logisk og konsistent, siger Søren Brostrøm efter udbredt kritik.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

I begyndelsen af coronaepidemien var Søren Brostrøm en offentlig figur, der deltog på regeringens daglige pressebriefinger. I dag er han en "efterlyst" person i offentligheden. I mellemtiden har medierne i detaljer beskrevet uenighederne mellem regeringen og Sundhedsstyrelsen, og det er kommet frem, hvordan Brostrøm blev beordret af sin departementschef om at tilsidesætte sin faglighed og proportionalitetsvurdering for i stedet at omfavne Mette Frederiksens ekstreme forsigtighed i håndteringen af coronaepidemien.

Danmark

Der skal være logik, konsistens og proportionalitet i håndteringen af coronaepidemien, hvis myndighederne vil bevare danskernes høje tillid. Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, efter flere uger med bred kritik af genåbningen af Danmark.

Erhvervslivet og en række andre aktører har kritiseret genåbningen for at være præget af vilkårlighed og politiske mavefornemmelser: Turister måtte ikke overnatte i hovedstaden, bryllupsfester skulle slutte ved midnat, udlændinge skal dokumentere mindst 6 overnatninger for at få adgang til Danmark, og udsatte ældre fastholdes i isolation, mens ansatte i ældresektoren ikke testes og beskyttes grundigt.

Det reagerer Søren Brostrøm nu på i et større interview med Politiken efter at have været trukket væk fra offentligheden i en længere periode.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter