0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix

Der er rejst et mindesmærke i Potocari for folkedrabet, som oplister tusinder af navne på ofrene for massakrerne i Srebrenica. Kvinden i forgrunden, Fadila Efendic, mistede sin søn og mand.

25 år efter massakren i Srebrenica: Med en håndbevægelse afgjorde general Mladić, hvem der skulle leve, og hvem der skulle dø

Det er 25 år siden, at den største massakre i Europa siden Anden Verdenskrig fandt sted. I Srebrenica dirigerede serbere flygtninge op i busser og lastbiler, mens FN-soldater stod og så på. Over 8.000 bosniske muslimer blev henrettet og kastet i massegrave uden for byen.

FOR ABONNENTER

Eftermiddagssolen lyser generalens ansigt op. Han går med fremskudt bryst. Om hans hals dingler en kikkert i snor. Et tv-hold følger lige i hælene på ham. Kameramanden bliver også dirigeret rundt af instruktøren Mladić. »Film det nedefra«, beordrer han, mens han bevæger sig op ad en trappe og ind i en forladt bygning i byens centrum. Senere taler Mladić direkte til kameraet:

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce