0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommune har tyet til politianmeldelse af pårørende for trusler mod ansatte på plejehjem

Personalet på plejehjem 'risikovurderer nuværende og tidligere pårørende, der »i særlig grad udfordrer personalets psykiske arbejdsmiljø«.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Plejehjemmet Kongsgården i Aarhus-bydelen Viby er et af de meget omtalte plejehjem fra TV 2-udsendelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Af en tidligere version af denne artikel fremgik det, at pårørende fra den aktuelle sag i Aarhus er blevet politianmeldt. Det er ikke korrekt, men kommunen har tidligere tyet til politianmeldelse af pårørende. Politiken beklager fejlen.

Ansatte på plejehjem i Aarhus oplever chikane, trusler og krænkende adfærd fra pårørende.

De pårørende er frustrerede over den behandling, de ældre på plejehjemmene Kongsgården og Skæring Plejehjem har fået af personalet. De har været omtalt i medierne de seneste dage efter beskyldninger om uværdig hjemmepleje.

Deres frustrationer har blandt ført til trusler i mails og verbale overfald. Det skriver A4 Arbejdsmiljø.

Trusler mod plejehjemsansatte i Aarhus Kommune har tidligere været så voldsomme, at kommunen har meldt pårørende til politiet. Det er dog ikke sket og vil ikke ske i forbindelse med de nye sager fra Kongsgården og Skæring Plejehjem, understreger kommunen.

»Der er sket politianmeldelse i grelle tilfælde, og vi har i kommunen udviklet et elektronisk registreringssystem, som gør, at vi kan få et samlet overblik over, hvad medarbejderne udsættes for, i hvilke situationer det sker, således at vi kan forebygge bedre«, forklarer Thomas Prahl, arbejdsmiljøkonsulent i Aarhus Kommune.

På Skæring Plejehjem har personalet valgt at risikovurdere syv nuværende og tidligere pårørende, der »i særlig grad udfordrer personalets psykiske arbejdsmiljø, herunder belaster i en grad, at trusler/krænkelser bliver indberettet«, som der står i et dokument fra kommunens sundhed- og omsorgsudvalg.

For eksempel skrev en pårørende 7. juli til forstanderen på Kongsgården, at hun burdes hænges ud offentligt med foto. I mailen, som A4 Arbejdsmiljø er i besiddelse af, står der:

»I burde hænges offentligt ud med foto og det hele, så hele Danmark kan se de personer, som behandler ældre som torturofre. Føj, må karma ramme jer alle, som har set gennem fingre med det her«, skrev det frustrerede familiemedlem.

FOA's formand, Mona Striib, tager afstand fra chikane.

»Det, der er foregået i ældreomsorgen i Aarhus Kommune er ikke i orden. Men det må ikke føre til, at man nærmest har en klapjagt på det øvrige personaler, hvor man truer, råber og stempler alt plejepersonale. Det er enkelte, der har fejlet, og det er slemt, hvis det fører til udskamning af en hel plejegruppe«, siger Mona Striib.

Mandag aften bragte Ekstra Bladet skjulte optagelser fra Kongsgården, som TV2 havde fået fogedforbud mod at bringe.

I videoen ser man den 90-årige og demente Else, der udsættes for nedværdigende adfærd af plejerne. Foruden Kongsgården og Skæring Plejehjem har også DemensCentrum Aarhus fået kritik for plejen af de ældre.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts