0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

De første 93 vidner i sagen om svindel med udbytteskat for 12,7 milliarder kroner: Det var ikke vores ansvar

Halvandet års afhøringer har tegnet et billede af et kuldsejlet Skat, hvor ansvaret drev herreløst rundt, og alle peger på nogle andre som dem, der burde have forhindret, at formodede svindlere løb med mindst 12,7 milliarder kroner. Nu mangler Undersøgelseskommissionen om Skat kun at høre fem af de embedsmænd, som sad helt i toppen hos Skat og Skatteministeriet, da skandalen fik lov at udspille sig. Kun Jens Brøchner, departementschef i Skatteministeriet, har stadig sit job.

FOR ABONNENTER

Men trods advarslerne, og selv om udbetalingerne fra 2012 til 2015 skød i vejret og voksede fra hundredvis af millioner til milliarder, og de ansvarlige i Skatteministeriet måned for måned fik besked om den uforklarede stigning, så fik det lov at fortsætte. Lige indtil advarsler fra udlandet i 2015 afslørede, hvad myndighederne i dag anser for et omfattende svindelnummer, som kostede statskassen mindst 12,7 milliarder kroner.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce