0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Indtil forleden var Lars Findsen øverste spionchef. Nu er han sendt hjem af regeringen, efter at Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) har rejst alvorlige anklager mod FE. Billedet stammer fra tjenestens indhentningsstation på Amager, hvor en såkaldt radome beskytter en gigantisk parabolantenne. Den bliver brugt til at hive satellitkommunikation ned fra himlen. Foto: Peter Hove Olesen

Krisen i Forsvarets Efterretningstjeneste minder om tidligere tiders skandaler

Den nye spionaffære minder om tidligere skandaler, der har kastet Forsvarets Efterretningstjeneste ud i krise. Men på et afgørende punkt er der forskel mellem nutiden og fortiden, skriver journalisten Hans Davidsen-Nielsen, der er forfatter til flere bøger om de hemmelige tjenester.

FOR ABONNENTER

Som regel begynder det med, at nogen på et forholdsvist lavt niveau i spionvæsenet bliver utilfreds med systemet; enten på grund af manglede opmærksomhed, uindfriede ambitioner, oprigtig forargelse eller ideologi. Men hvor går man hen med sin kritik i en verden, hvor de ansatte skriver under på livslang tavshed og risikerer fængsel for at tale over sig?

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

For abonnenter

Annonce